”PSD e în hibernare”

0
Credit foto - GSP

Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase consideră că PSD este “în hibernare”.

El critică dur partidul pe care l-a condus, susţinând că aşteaptă să câştige viitoarea rundă de alegeri “ca o pleaşcă” şi că “nu transmiţi mesaje nici atunci când preiei modelul plângerilor la Înalta Poartă”.

“Astăzi a avut loc Congresul PMP-ului. Probabil că PMP-ul va încerca să creeze un grup parlamentar, neintrând în Parlament, dar totuşi va încerca cu nişte oameni…(…) Nu pot să povestesc mai mult pentru că nu e proiectul meu, dar eu, dacă aş fi în zona celor de la putere, aş sprijini crearea acestor grupuri, pentru că în mod evident nu există un liant suficient de puternic, spre exemplu la AUR, şi vor fi astfel de eforturi, aşa cum vor fi eforturi de a prelua, poate, câţiva oameni de la PSD şi PSD-ul, fiind în hibernare, nici nu o să-l doară în momentul în care o să piardă câţiva parlamentari”, a afirmat Adrian Năstase.

În acest context, fostul preşedinte social-democrat a criticat modul în care PSD înţelege să facă opoziţie.

Vezi și Cântărețul Fuego îi dă un premiu lui Adrian Năstase la TVR

“PSD-ul e în hibernare , eu aşa constat. Probabil pentru că aşteaptă să câştige alegerile în 2024 ca o pleaşcă. Guvernul pierde voturi prin greşelile pe care le realizează. Atunci oamenii vor spune haideţi voi la guvernare, că totuşi a fost mai bine. Ceea ce nu înţeleg foştii mei colegi de la partid este că, practic, aşa cum a apărut mişcarea AUR pe zona de dreapta poate să apară şi pe zona de centru-stânga. Şi eu cred că lucrurile acestea sunt posibile până în 2024, aşa încât o aşteptare din asta inactivă, cu meditaţii, cu lamentaţii metafizice, cu formule de genul întrebărilor retorice – cum e posibil să? – un partid care nu acţionează, care nu înţelege că în Parlament este în momentul de faţă prizonier şi că practic zbaterea asta este absolut inutilă, cum s-a văzut, de altfel, la buget, nu reuşeşti să transmiţi mesaje şi, în orice caz, nu transmiţi mesaje nici atunci când preiei modelul plângerilor la Înalta Poartă. Nu ăsta a fost modelul PSD-ului”, a adăugat fostul premier Năstase.

În opinia sa, PSD “şi-a pierdut această componentă de dimensiune naţională, mai ales după ce au fost excluşi Pleşoianu, sau Şerban Nicolae”, în “încercarea de a fi pe placul celor de la Bruxelles, distrugând, conform unui model care este absolut stupid al stângii europene, dimensiunea naţională”.

Masca la orele de sport, susținută de un secretar de stat

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele