PSD fierbe, vrea congres după încetarea stării de alertă

0
romascanu psd
Lucian Romașcanu
- Reclama -

Congresul PSD va avea loc imediat după încetarea stării de alertă, a anunțat purtătorul de cuvânt Lucian Romaşcanu, după şedinţa conducerii partidului.

„Se va ţine imediat după încetarea stării de alertă, nu vrem să facem adunări publice în starea de alertă, aşa cum, din nefericire, guvernanţii obişnuiesc să facă. (…) Noi sperăm, sincer, că această stare de alertă nu va fi prelungită în condiţiile actuale şi există nenumărate motive, le-am menţionat şi în conferinţele de presă şi în ieşirile conducerii partidului, şi, în consecinţă, noi sperăm să intrăm într-o relativă normalitate după data de 17 iulie, atunci putând să organizăm şi noi un Congres în condiţii normale”, a spus Romaşcanu.

Până acum, singurul PSD-ist care a anunțat clar că va candida la șefia partidului este Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea noul șef PSD cu voia lui Dan Voiculescu și sprijinul Antena3

El a spus că membrii partidului au cerut ca acest congres să nu se desfăşoare online, însă este necesar ca până la alegerile locale să existe o echipă de conducere.

- Reclama -

„Solicitările tuturor colegilor au fost spre un Congres care să se desfăşoare fizic, nu online, pentru a da posibilitatea tuturor participanţilor să se exprime, să existe un vot corect şi aşa mai departe, lucru susţinut de conducerea interimară a partidului. Există două restricţii, prima restricţie este să nu fie stare de alertă… sau două limitări – a doua limitare este să avem o conducere definitivă până în alegeri. Într-o formă sau alta, va trebui să împăcăm aceste limitări şi să avem, totuşi, un Congres care să stabilească conducerea partidului. Dacă nu se va putea sub nicio formă face un Congres cu prezenţă fizică, atunci vom vedea ce putem face, dar trebuie să existe o echipă de conducere până la alegeri”, a completat Lucian Romaşcanu.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele