600.000 de mii de lei, salariu la stat! PSD-istul Spătaru a angajat-o pe sinecurista Elena Petrașcu secretar general la Economie

0
Elena Petrașcu, secretar general Economie
Elena Petrașcu, secretar general Economie

Elena Petrașcu a fost numită marți de premierul Nicolae Ciucă în funcția de secretar general al Ministerului Economiei, potrivit decizie publicate în Monitorul Oficial. Elena Petrașcu, o abonată la sinecuri în fostele guverne PSD, a fost numită la cererea ministrului Economiei, Florin Spătaru (PSD). În 2018, ea a câștigat peste 600.000 de lei din funcții la stat, potrivit Adevărul.

 

Elena Petrașcu este o obișnuită a funcțiilor de conducere la stat – fie în ministere, fie în companiile cu capital de stat. Ultimul său job a fost la Portul Constanța, unde a fost președinte al Consiliului de Administrație începând cu 2018. A fost dată afară în aprilie 2021 de ministrul Transporturilor de la acel moment, Cătălin Drulă, după ce două rapoarte ale Corpului de control, precum și o decizie în primă instanță aratău că numirea sa a fost făcută în urma unor vicii procedurale.

Vezi și Colectiv: procurorii cer pedepse maxime pentru Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii

În februarie 2021, ea fusese adată afară și de Stelian Ion din funcția de secretar general al Ministerului Justiției, funcție în care fusese numită de predecesorul acestuia, Cătălin Predoiu, în 2020.

În februarie 2021, premierul Florin Cîțu a recuperat-o și a mutat-o în funcția de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Elena Petrașcu a intrat în atenția presei după ce, datorită cumulului de funcții, a ajuns să câștige în perioada guvernării PSD peste 600.000 de lei anual de la stat. Ea a fost promovată de-a lungul timpului în consilii de administrație ale Portului Constanța, CFR Infrastructură, Eximbank, Registrul Auto Român, Telekom.

Elena Petraşcu e absolventă a Facultăţii de Drept (1995) şi a Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (2010), potrivit Adevărul. Și-a început cariera de funcţionar al statului în 1997, când a ocupat postul de consilier juridic al Ministerului Transporturilor. A avansat treptat pe funcţii, fiind promovată mai ales în timpul guvernărilor PSD. În 2001, în perioada guvernului Năstase, ea a fost numită director general în Ministerul Transporturilor, funcţie deţinută până în 2007.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele