PSD a plătit 100.000 de dolari pentru întâlnirile lui Dragnea cu oficialii SUA

0

Jurnaliștii de la Riseproject au scos la iveală faptul că un consilier al lui Florin Iordache, fost ministru al Justiției care a promovat infama ordonanță 13, încearcă să-i aranjeze lui Liviu Dragnea întâlniri la cel mai înalt nivel în Statele Unite ale Americii. Costul operațiunii de cosmetizare a imaginii liderului PSD: 100 de mii de dolari. Ultima plată către firma americană de lobby politic Madison and Company LLC a fost făcută în urmă cu trei săptămâni. Acum zece ani, aceeași firmă a lucrat pentru premierul Adrian Năstase.

Citiți și Dintr-un județ asistat, Dragnea: cetățeni care pot munci se mulțumesc doar cu ajutoarele sociale

24 aprilie 2017 nu a fost o zi bună pentru Liviu Dragnea. Curtea Supremă a reconfirmat atunci verdictul de doi ani de închisoare cu suspendare pentru Liviu Dragnea în dosarul “Referendumul”. Președintele PSD ceruse anterior anularea condamnării din dosarul în care a fost găsit vinovat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui României.

În aceeași zi însă, Gheorghe Dimitrescu, consilier la biroul parlamentar al lui Florin Iordache, a trimis de pe iphone-ul său un email împănat cu puncte de suspensie, majuscule și termeni elogioși și menit să contribuie la refacerea imaginii ciobite a șefului PSD. Mesajul a fost transmis către Alan Madison, președintele firmei de PR politic din Washington Madison and Company LLC.

“Salut, Al…sper că ești bine!! Deci, sunt în Slovacia cu vicepreședintele Camerei Deputaților (n.a.-Florin Iordache), la ceva conferințe… Al, AVEM NEVOIE de sprijinul tău să aranjăm CÂT MAI CURÂND o întâlnire oficială pentru președintele nostru al partidului PSD, domnul Liviu Dragnea care este și președintele Camerei Deputaților (n.a.-Dimitriu spune în email că Dragnea este “Speaker of the House”, forțînd o analogie cu sistemul politic din SUA)…am vorbit despre această uriașă personalitate în timpul ultimelor alegeri din 2016..! Ținta noastă trebuie să fie una de cel mai înalt nivel din Washington, DC…însemnând: Președintele Donald Trump, Vicele Mike Pence și desigur Paul Ryan…
Al, avem profundă nevoie de asta, fă tot posibilul pentru noi (MINE)…” (n.a.-RISE a încercat o traducere cât mai fidelă a mesajului scris într-o engleză stâlcită)

Zece zile mai târziu, Alan “Al” Madison i-a trimis lui Dimitrescu o factură în valoare de 100 de mii de dolari pentru a începe munca. Deși factura a fost emisă pe numele lui Dimitrescu, beneficiarul listat în contractul cu Madison and Company LLC este Partidul Social Democrat.

Contractul final încheiat cu firma americană a fost însă diluat față de dorințele inițiale ale lui Dimitrescu, eliminînd posibilitatea unei întâlniri cu Trump. Madison s-a angajat să-i intermedieze lui Dragnea, cât se poate de repede, tete a tete-uri cu vicepreședintele Mike Pence și cu Paul Ryan. Ca bonus, Al Madison a promis să organizeze și alte întruniri în zona politică, media dar și în lumea academică pentru domnul Dragna (n.a.-numele președintelui PSD este scris greșit în contract). Contractul mai specifică că aceste întâlniri vor include CNN și alte organizații de media de elită.

Alan Madison a fost mai precaut în momentul când a specificat, separat, pentru Ministerul Justiției din SUA activitățile pe care le va desfășura pentru suta de mii de dolari. El a scris că va încerca să organizeze întâlniri între Liviu Dragnea și cabinetele lui Mike Pence și Paul Ryan, reducînd astfel și mai mult posibilitatea întâlnirilor la nivel înalt deoarece din cabinete fac parte și asistenți, consilieri și o pleiadă de alte personaje.

Contractul și anexele sale au fost postate în urmă cu o săptămână în baza de date a Ministerului Justiției din SUA și mai menționează că plățile au fost efectuate în patru tranșe: iulie – 45.000, septembrie – 15.000, 6 octombrie – 30.000 și 10 octombrie 2017 – 10.000 de dolari. În total, 100 de mii de dolari. Contractul integral și anexele sale pot fi consultate urmărind continuarea anchetei jurnalistice pe Riseproject.

Liviu Dragnea spune că nu s-au plătit cei 100.000 de dolari pentru lobby

Liderul PSD a negat existenţa contractului şi a plăţii a 100.000 de dolari de către PSD pentru firma de lobby Madison & Company LLC. Întrebat despre dezvăluirile presei, preşedintele PSD a spus că nici măcar Gheorghe Dimitrescu nu există înregistrat la PSD.

Reporter: A plătit PSD să aveţi întâlniri în SUA?
Liviu Dragnea: Am sunat mirat la partid, PSD nu are contract cu astfel de firme şi nu avem contract. 100.000 e o sumă mică pentru mine. PSD-ul nu are niciun contract şi nu a platit niciun leu. La noi evidenţa e clară şi verificabilă. Am verificat şi eu.

Reporter: Un domn Gheorghe Dimitrescu?
Liviu Dragnea: Eu am verificat la partid şi nu există.

Reporter: O posibilă vizită în SUA?
Liviu Dragnea: Nu, dar daca o să fiu invitat o să merg cu plăcere.

Citiți și Victor Ponta anunță sfârșitul dictaturii Dragnea

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele