UPDATE: PSD/PNL-istul Mihai Chirică aduce infractorii în administrație la Iași

0

PNL-iștii au reacționat rapid, astfel ANCPI a anunțat joi revocarea din funcția de director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iași pe Narciza Nedelcu, precizând că decizia a venit ca urmare a solicitării acesteia de a fi eliberată din funcție.

 

Nedelcu a fost demisă prin Ordin al directorului general al ANCPI, instituție aflată în subordinea ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan.

Știre inițială

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, instituție subordonată Ministerului Lucrărilor Publice a numit în fruntea Oficiului din Iași pe Narciza Nedelcu. Doamna a mai ocupat acest post în trecut, calitate din care a fost trimisă în judecată și condamnată definitiv, pe 2 iulie 2020, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

 

Nedelcu este mama unuia dintre politicienii apropiați de primarul Mihai Chirica, numărul 2 în PNL Iași.

Ieri, deputații PNL au votat alături de PSD și USR (ALDE și UDMR) Inițiativa civică ”Fără penali în funcții publice”. Tot liberalii, astăzi, au numit-o în funcția de șef al Oficiului de Cadastru din Iași (O.C.P.I.) pe Narciza Nedelcu.

Ea a primit, pe 2 iulie 2020, o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu suspendare, decizie definitivă, pentru că în timpul unui mandat anterior la conducerea instituției a săvârșit infracțiuni.

Penalii nu vor mai avea voie în funcții publice dacă legea trece și de Senat

Agenția Națională de Cadastru este condusă de liberalul Laurențiu Alexandru Blaga, fost candidat la Consiliul Local Alba Iulia și un apropiat al parlamentarului Florin Roman.

Laurențiu Alexandru Blaga a fost protagonist într-un scandal din campania electorală între PNL și USR, când filiala ALBA a USR l-a acuzat că, prin intermediul firmelor pe care le controlează, a câștigat zeci de contracte din bani publici.

E vorba despre firmele SC LARRY VERMESSUNGEN și SC LARRY & CORY VERMESSUNGEN, ambele având ca domeniu de activitate documentațiile cadastrale.

 

La momentul trimiterii în judecată, în 2015, DNA menționa că ”În perioada 23 – 30 decembrie 2009, inculpata Nedelcu Narciza, în calitate de director și ordonator de credite al O.C.P.I. Iași, aflată în exercițiul atribuțiilor de serviciu, a avizat la plată, în mod nelegal, prin aplicarea ștampilei BUN DE PLATĂ și a semnăturii, mai multe facturi privind contractele de prestări servicii încheiate anterior cu administratorii firmelor SC Gauss SRL, SC Grup Cinci SRL, SC Topo Euro Cad SRL, SC Agenția de Cadastru și Topografie SRL și PFA Lipșa Ștefan, în condițiile în care serviciile respective nu au fost efectuate.

Familia Nedelcu

Narciza Nedelcu este mama lui Vlad Nicolae Nedelcu, unul dintre politicienii cu influență din jurul primarului Mihai Chirica, prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PNL Iași. Chirica este cel care, pe vremea când conducea Organizația Municipală a PSD Iași, l-a pus pe listele de consilieri locali eligibili pe Nedelcu Junior.

Presa locală a scris, în mod repetat, despre diferitele avantaje primite de Nedelcu de la municipalitate în virtutea poziției sale de susținător al primarului: concesionarea unor terenuri din centrul Iașului, din domeniul public, la prețuri modice, construirea ilegală a unei clădiri, fără ca Poliția Locală să intervină sau primirea unor contracte de la instituții subordonate Primăriei pentru o firmă pe care o controlează prin intermediul unei rude.

Foto: Mihai Chirica și Vlad Nedelcu (ReporterIS)

Deși tânăr, Vlad Nicolae Nedelcu este deja un traseist politic experimentat: a fost membru PPDD, a trecut la PSD, unde este și în prezent, iar în mediul politic local este dată că iminentă înscrierea sa în PNL și impunerea, din nou, în Consiliul Local, tot cu sprijinul lui Chirica.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele