PSD se confruntă cu primarii anti-Dragnea la CExN – stire în curs de actualizare

0

În plină desfășurare, ședinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, în care se discuta proiectul de buget pe 2019, chestiuni legate de administraţie, pregătirea campaniei pentru alegerile europarlamentare de la Palatul Parlamentului este o confruntare cu scântei între penalii din PSD și cei fără dosare.

Actualizare: Dragnea vrea vitamina D, investiții și bani puțini pentru ”servicii”

Deși în urma sondajelor din finalul săptămânii trecute e clar pentru românii au Dăncilă sau Teodorovici sunt doar marionete, Dragnea spune că le-a cerut să să analizeze sumele alocate în proiectul de buget pentru serviciile secrete şi să realoce sume de la acestea către Sănătate.

Liviu Dragnea, condamnat deja 3 ani și 6 luni la închisoare cu executare, și-a permis să glumească sugerând că ar fi bine ca banii care merg spre ”servicii” să meargă spre copiii României sub formă de Vitamina D.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet. Şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament cu amendamente”, a spus Dragnea

Dragnea visează investiții, deși nu are bani nici pentru pensii

„În 2019, unul din pilonii pe care se va baza bugetul vor fi investiţiile, atât la nivel naţional, cât şi local. I-am cerut ministrului de Finanţe să mai facă o simulare pe bugetele locale pentru a fi sigur că niciun consiliu judeţean nu va fi în situaţia în care să nu aibă mai mulţi bani decât până acum”, a declarat Dragnea.

„În acest an vrem să se încheie toată perioada de ani negri de mult timp în care adminstraţia locală a fost subfinanţată. Noi am avut ca obiective, obiectiv important să scoatem satul românesc din noroi. Programul Naţional de Dezvoltare Locală asta a avut ca principal obiectiv şi lucrurile se întâmplă bine în cadrul acestui program şi oamenii în special din satele româneşti şi din oraşele mici şi nu numai încep să vadă cum s-a ridicat nivelul de civilizaţie de acolo şi de acces la civilizaţie, la condiţii civilizate de trai. (…) Guvernul, prin proiectul de buget, şi Parlamentul ulterior le vor aloca bani sume îndestulătoare pentru administraţia locală, în aşa fel încât dezvoltarea comunităţilor locale să fie unul dintre obiectivele majore nu numai al acestei guvernări, cât şi pentru guvernările ulterioare”, a mai spus Dragnea.

 

Actualizare:

Fără fapte de arme, cunoscută doar pentru declarații în presa și pentru că a sta într-o barcă în timpul inundațiilor din 2014, Doina Pană și-a dat cu părerea: ”Din punctul meu de vedere doamna Firea trebuie să îşi vadă de Bucureşti şi bucureşteni, pentru că acesta este rolul dumneai acolo. Ar trebui să îşi ducă mandatul la capăt, să facă cât mai multe pentru bucureşteni, dar oricine este liber, dacă doreşte, să candideze”.

Întrebarea vedea în contextul în care primărița Firea vrea să candideze la prezidențiale din partea PSD, deși Tăriceanu speră să obțină susținerea PSD pentru candidatura sa.

Tot doamna Pană vine cu o opinie în acest sens: „Da, este posibil să fie. Noi avem o apreciere deosebită pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu. Dumnealui e un candidat redutabil, indiferent dacă din partea ALDE sau a coaliţiei. Nu ştiu ce vom hotărî. Noi deocamdată ce am hotărât, şi este public acest lucru, e că în momentul în care vom stabili alegem opţiunea, ori merge şi PSD cu un candidat şi ALDE cu un candidat, ori vom alege un candidat comun, care se va stabili la ora respectivă cine este”.

Veșincul Oprișan este mulțumit

„Întotdeauna este loc şi de mai bine, dar să nu uităm un singur lucru, că bugetul nu a intrat în discuţia Guvernului. Mai analizăm o dată solicitările şi vom vedea ce este de făcut, dar să plecăm acum de la premisa că dacă au trecut banii de la Capitală la sectoare, au rămas tot la Bucureşti, nu au plecat nicăieri”, a spus Șeful județului Vrancea, Marian Oprişan înainte de şedinţa (CExN) al PSD.

Lupii tineri trimiși la înaintare de primarul Firea

„Aş sfătui toţi parlamentarii să stea de vorbă cu primarii în teritoriu, adică cu acei colegi în administraţie şi în politică, în general, cu care mergeau pe stradă şi i-au susţinut să ajungă în Parlament şi să îi întrebe dacă pot supravieţui cu această formă de buget”, a spus Negoiţă.

Întrebat dacă i-ar sfătui pe parlamentarii PSD să nu voteze bugetul, edilul Sectorului 3 a răspuns: „Da, fix da şi în urma consultării, discuţiilor pe care le vor avea cu cei din administraţia publică locală să voteze în consecinţă. Pur şi simplu nu ne putem permite să ne batem joc de comunităţile locale”.

Credincios, Ștefănescu își susținea liderul înainte de ședință

„După şedinţă, va avea o întâlnire cu grupurile parlamentare de la Cameră şi de la Senat în vederea începerii noii sesiuni parlamentare, în care avem de adoptat foarte multe lucruri importante. În primul rând, bugetul. Vom avea nişte modificări legislative esenţiale. Şi, în acelaşi timp, vom face un anunţ extrem de important pentru milioane de români prin vocea preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, imediat după CEx”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Declarația vine chiar înainte de plecarea unui nou deputat dinspre PSD spre ProRomânia, fapt ce face ca majoritatea în Cameră să fie pierdută definitiv de PSD-ALDE.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele