PSD și ALDE construiesc în Parlament o justiție paralelă

0

PSD și ALDE au încercat inducerea în eroare a participanților la conferința organizată de ALDE în Parlamentul European, unde a fost invitată și șefa DNA, Laura Codruța Keovesi.

„Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a spus că este membru al comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 și că a venit la Bruxelles să-i pună întrebări, în această calitate, procurorului șef al DNA. Presupun că Pleșoianu a fost adus la Bruxelles de europarlamentarii PSD&ALDE, iar Cătălin Ivan, Maria Grapini și Mircea Diaconu, care au vorbit la dezbaterea de marți, au girat tot acest circ.

Întreb membrii comisiei de anchetă privind alegerile din 2009: știați că Liviu Pleșoianu vine la Bruxelles? I-ați dat, prin vot, mandat să îi pună întrebări procurorului-șef al DNA? Ați înștiințat, ca orice instituție a statului de drept și care se respectă, procurorul-șef al DNA că va fi “audiat” de Liviu Pleșoianu?

Vă întreb pentru că deputatul Pleșoianu s-a folosit de calitatea de membru al comisiei de anchetă pentru a face România de râs la Bruxelles.

Vă dați seama că prin lipsa dvs de reacție girați un comportament dezonorant pentru orice politician de bună-credință?

Citiți și Monica Macovei vine cu soluții pentru punerea în practică a confiscării extinse

Evenimentul la care a fost invitată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost organizat de europarlamentari din grupul ALDE, din care fac parte Norica Nicolai și Mircea Diaconu, și cel al Verzilor și intitulat “Lecții de învățat din România: schimbul de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Ucraina”.

La Bruxelles, PSD&ALDE ne-au arătat că pot preda lecția bătăii de joc și a umilirii românilor. La București, în Parlament, reprezentanții PSD și ALDE construiesc, cu fiecare comisie de anchetă pe care o propun, o justiție paralelă. Ei nu vor să existe procurori și judecători care să-i ancheteze și să îi judece. Ei vor să aibă propria lor justiție politică, o adevărată injustiție pentru popor. Vreți să fiți părtași la asta?”, a spus Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

Macovei: Justiția este pentru oameni

”Justiția și anticorupția se fac pentru oameni și politicienii, oligarhii și mogulii de presă nu vor niciodată să fie anchetați. Să învețe și colegii din Ucraina și să se pregătească pentru asta, să-și asume riscuri și să aibă curaj. Nu poți schimba legile justiției împotriva sistemului și a societății, pentru că justiția este pentru oameni.

Tocmai reacțiile puternice ale celor de la PSD și ALDE aflați în sală, care au încercat să mă întrerupă, dovedesc că DNA este o instituție puternică. DNA are o activitate așa puternică, încât naște și dezinformări, așa cum am auzit și astăzi. Am spus aceste lucruri la finalul conferinței “Lecții de învățat din România: schimbul de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Ucraina”.

Conferința s-a încheiat pe culoar, când unul dintre co-organizatori, eurodeputatul ALDE Petras Austrevicius, i-a spus cu un ton ridicat lui Răzvan Savaliuc: “You are fake news”.”

PSD și ALDE își duc lupta împotriva justiției și a DNA și la Bruxelles!

„În timp ce Parlamentul României respinge cererea de urmărire penală a Rovanei Plumb, acum la Bruxelles europarlamentari din PSD și ALDE și-au adus întăriri, inclusiv din presa aservită, ca să atace DNA și să deturneze scopul evenimentului la care este invitată șefa DNA Laura Codruța Kovesi.

Au venit să mintă Parlamentul European și pe cei prezenți, încercând să justifice ce nu e de justificat, și anume punerea sub control politic a justiției. Asta este ceea ce vor PSD&ALDE. Și și-au adus vîrfurile de lance din Parlamentul României și din presa aservită și stau acum la aceeași masă: Cătălin Ivan și Maria Grapini cu deputatul PSD Liviu Pleșoianu, Răzvan Savaliuc, Mirel Curea etc.”, a afirmat europarlamentarul Monica Macovei, ieri la Bruxelles.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele