PSD vrea o stare de alertă intermediară

0

PSD susţine instituirea unei stări de alertă intermediare de cel mult 15 zile, cu condiţia deschiderii spitalelor pentru pacienţii cronici, deschiderii bisericilor, opririi achiziţiilor publice fără licitaţie, deschiderii restaurantelor din hoteluri pentru familiile cu copii, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al partidului Lucian Romaşcanu.

 

„Noi am decis în primă instanţă, iar decizia finală va fi luată mâine (luni – n.r.) în cadrul CEx al PSD, să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să conţină strict măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi nimic mai mult. În acelaşi timp, este necesar ca autorităţile să poată dispune punctual, aşa cum prevede şi legea, de măsuri de siguranţă acolo unde este necesar. Este posibilă instituirea stării de urgenţă la nivel local, iar acest lucru trebuie să fie primordial, având în vedere că nu sunt distribuite la nivel egal, pe tot teritoriul României, îmbolnăvirile şi decesele” a afirmat Lucian Romaşcanu.
Reprezentantul PSD a precizat că social-democraţii vor „introduce obligatoriu” în legea de aprobare a HG prevederi precum faptul că durata măsurilor tranzitorii să fie de maximum 15 zile, deschiderea spitalelor către pacienţii non-COVID, toate achiziţiile publice se vor face „transparent, cu licitaţie”, dar şi redeschiderea bisericilor şi deschiderea restaurantelor din unităţile de cazare.
„Astea vor fi măsurile pe care vom încerca să le introducem în lege şi fără acestea PSD nu va vota legea trimisă la Parlament” a precizat oficialul PSD.
Romaşcanu a ţinut să precizeze PSD este minoritar în Parlament în acest moment.
„Guvernul, cum a găsit majoritatea necesară pentru a ajunge la Palatul Victoria, va trebui să găsească majoritatea necesară şi pentru a-şi trece legile în Parlament. Noi, dacă vom avea alături de măsurile propuse de noi şi alţi aderenţi, atunci vom vota în consecinţă, dacă nu, PSD nu va vota o stare de alertă în formula în care este ea acum” a afirmat Romaşcanu.
”În acest moment noi nu avem Hotărârea de Guvern pe care intenţionează primul ministru Orban să o trimită în Parlament în consecinţă, nevăzând ce scrie acolo – şi ăsta este un act iarăşi de iresponsabilitate din partea dumnealor – nevăzând ce scrie acolo nici nu pute discuta şi decide ceea ce vom face în continuare, putem doar aşa cum am făcut, să dăm o declaraţie de intenţie” a precizat el.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele