Vitali Klitschko prevede o iarnă „apocaliptică” în Kiev

0
- Reclama -

Primarul capitalei Ucrainei a avertizat cu privire la un scenariu „apocaliptic” pentru oraș în această iarnă, dacă vor continua atacurile aeriene rusești.

Fostul campion mondial la box mai spune că, deși nu este nevoie ca oamenii să plece acum, ar trebui să fie pregătiți să o facă:

Kievul ar putea pierde alimentarea cu energie electrică, apă și căldură. Ar putea veni apocalipsa, ca în filmele de la Hollywood, când nu este posibil să trăiești în case având în vedere temperatura scăzută. Dar noi luptăm și facem tot ce putem pentru a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla„, a spus Klitschko într-un interviu pentru agenția Reuters.

Conform acestuia, 152 de civili din Kiev au fost uciși și 678 de clădiri au fost distruse de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie, dar orașul se confruntă cu noi necazuri în această iarnă, fiindcă Rusia bombardează în mod regulat cu rachete rețeaua electrică a Ucrainei.

În ansamblu, imaginea este sumbră: Kievul nu are destule adăposturi încălzite pentru a găzdui toți cei 3,6 milioane de locuitori în cazul unor întreruperi complete, iar oamenii ar trebui să fie pregătiți să plece dacă situația se înrăutățește, a spus Klitschko. „Au fost pregătite aproape 500 de puncte de încălzire autonome „dar pentru un oraș de 3 milioane de locuitori, 500 de puncte nu înseamnă nimic„, a declarat acesta.

- Reclama -

Frica de izolare la -15 grade Celsius

Tot Vitali Klitschko a descris imaginea unui viitor dur pentru orașul vechi de peste 1.500 de ani. El a schițat un scenariu posibil în care acesta ar putea rămâne fără încălzire centrală într-o perioadă în care temperaturile pot coborî până la minus 15 grade Celsius, în curând.

Dacă alimentarea cu energie electrică va continua să lipsească în timp ce temperaturile exterioare rămân scăzute, vom fi din păcate nevoiți să evacuăm apa din clădiri. În caz contrar, apa poate îngheța și poate rupe întreaga rețea de alimentare cu apă, iar clădirile vor fi atunci total improprii pentru a fi folosite în continuare.

Totodată, Klitschko a îndemnat locuitorii să pregătească provizii de urgență de alimente și apă, precum și să aibă haine și documente pregătite pentru o plecare rapidă în cazul în care alimentarea cu energie termică este întreruptă.

Totuși, el a declarat că în prezent nu este nevoie de evacuare, fiindcă orașul are doar un deficit de energie de 20% și condițiile sunt stabile:

În acest moment există încălzire în Kiev, există electricitate… totul funcționează, nu este nevoie în prezent de evacuare„, a declarat Klitschko, dar a adăugat că locuitorii ar trebui să fie pregătiți pentru „diverse scenarii„.

Kievul cere instalații electrice de încălzire pentru săli și spații largi

Chestionat de ce elemente are cel mai mult nevoie orașul în prezent, primarul a răspuns, fără să piardă o clipă, că „un nou sistem de apărare aeriană„. Cu toate acestea, el a adăugat că sunt necesare, de asemenea, „zeci de mii” de generatoare și de ventilatoare industriale de încălzire a spațiilor largi.

Nevoile noastre sunt în prezent destul de semnificative, și asta doar în orașul Kiev … În alte orașe, orașe și sate, acest deficit este destul de mare.”

Vitali Klitschko a declarat că efectul economic al războiului asupra Kievului, despre care a spus că este greu de evaluat, dar care ar putea totaliza „zeci de miliarde de dolari„, a îngreunat capacitatea administrației de a întreține orașul său.

Începând de astăzi, nu există niciun buget pentru dezvoltare, nu reparăm drumurile, nu investim în dezvoltarea orașului nostru… toți banii se duc pe protecție.”

Rivalitatea cu președintele Zelenski nu a dispărut

În fine, Klitschko a respins criticile aduse săptămâna trecută de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu privire la pregătirile pentru iarnă, spunând că, în opinia sa, acestea au fost determinate politic și că au părut „ciudate” pentru guvernele străine care sprijină Ucraina. Aflat acum în al nouălea an ca primar, Vitali Klitschko era considerat unul dintre cei mai importanți adversari politici ai lui Zelenskiy înainte de invazia rusă.

Sunt convins că politica se află în spatele acestui lucru, pentru că reprezentanții unui grup politic au început să alerge de colo-colo încercând să găsească defecte în Kiev„, a precizat primarul.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele