UPDATE: Putin a anunţat o mobilizare militară parţială în Rusia (video)

2
Vladimir Putin
- Reclama -

Update 2: La câteva minute după anunț au fost epuizate biletele de avion pentru această zi, anunță presa din Rusia pe rețelele sociale.

Este vorba despre zboruri directe spre Istanbul, Turcia și Erevan, capitala Armeniei.

„La câteva minute după discursul lui Putin, toate biletele directe pentru 21 septembrie spre Istanbul și Erevan au fost epuizate”, se arată în postare.

Vezi și De la 1 octombrie, România va primi gaze din Azerbaidjan prin Grecia și Bulgaria

Update 1: Ministrul rus al Apărării spune că vor fi chemaţi 300.000 de rezervişti, ca urmare a mobilizării anunțate de Putin. 

- Reclama -

Potrivit ministrului, Rusia dispune de un potenţial de mobilizare de aproximativ 25 de milioane de persoane.

Știre inițială

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru „operaţiunea militară specială” în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el.

Stellantis şi Renault opresc producția în Spania din cauza lipsei de semiconductori

În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care fusese amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este „eliberarea” Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit „sub jugul” Ucrainei.

 

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele