Putin, ”bântuit” de o lovitură de stat din partea șefilor din comunitatea de informații și cea militară

0
putin

Președintele rus Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o lovitură de stat din partea șefilor din comunitatea de informații și cea militară, afirmă experți citați de Sky News.

 

Analistul Alexey Muraviev a declarat pentru Sky News Australia că o încercare de înlăturare a lui Vladimir Putin ar putea fi extrem de probabilă.

„Cred că au existat tensiuni între Rusia și comunitatea de informații și președintele rus Vladimir Putin”, a spus el.

„Cred că acest fel de narațiune falsă le-a fost prezentată de către comandantul suprem, iar atunci când acesta a ripostat, când rușii au început să aibă pierderi grele, Putin a început să dea vina, tacit, pe serviciile de securitate”.

Vezi și Limbajul corpului lui Putin analizat de specialiști, ce spun aceștia

Între timp, expertul rus în securitate Andrei Soldatov a declarat că și el crede că președintele rus se confruntă dificultăți.

„Președintele rus se pregătește pentru o lovitură de stat de câteva săptămâni, deoarece se confruntă cu critici acerbe în legătură cu „operațiunea sa specială” din Ucraina și a epurat aproximativ 150 dintre spionii săi din cauza eșecurilor constante”, a declarat acesta, pentru The Center for European Policy Analysis.

Soldatov a declarat că doi ofițeri de rang înalt din FSB au fost plasați în arest la domiciliu de către Vladimir Putin, luna trecută, într-o mișcare care, în opinia sa, arată că președintele este îngrijorat că propriile sale servicii de informații ar putea lucra împotriva sa.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele