UPDATE: Putin între arma nucleară și pierderea teritoriilor din Ucraina

1
Putin - vizită Herson
Putin - vizită Herson
- Reclama -

UPDATE: Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut reducerea timpului de livrare a echipamentelor militare către forţele care luptă în Ucraina, în faţa ofensivei ucrainene pe linia frontului.

 

UPDATE: Viceministrul ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, a declarat că Rusia se află „activ în defensivă” în zona Orikhiv din regiunea Zaporojie, o posibilă confirmare a faptului că Ucraina atacă în această direcție, relatează The Guardian.

Știre inițială

Disperare la Moscova, Putin folosește deja cuvântul război și încearcă pe canale diplomatice să stopeze războiul. Surse militare vorbesc despre faptul că Putin, prin emisari, vorbește de folosirea armei nucleare dacă pierde teritorii din Ucraina.

 

- Reclama -

Pe acest fond, ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, a declarat joi că trupele sale au respins în cursul nopţii o ofensivă ucraineană în regiunea Zaporojia, în sudul Ucrainei, transmit AFP şi Reuters.

‘Astăzi, la ora 01.30 (22.30 GMT) a dimineţii, în zona Zaporojia, inamicul a încercat să străpungă apărările noastre cu forţe ale Brigăzii a 47-a Mecanizate numărând până la 1.500 de oameni şi 150 de vehicule blindate’, a afirmat ministrul într-un comunicat.

Vezi și Dezastrul de la Kakhovka cauzat de teroriştii ruşi nu va opri Ucraina

”Inamicul a fost detectat la timp de forţele noastre de recunoaştere şi o lovitură preventivă a fost lansată de forţele noastre de artilerie şi aviatice şi cu folosirea de arme anti-tanc”, a adăugat Şoigu.

‘Inamicul a fost stopat şi se retrage cu pierderi grele’, a continuat ministrul, potrivit căruia ‘forţele inamice special formate pentru punerea în aplicare a acestei străpungeri nu şi-au îndeplini misiunea’.

Tot potrivit lui Şoigu, ‘în urma unei bătălii de două ore, inamicul a pierdut 30 de tancuri, 11 vehicule de luptă de infanterie şi până la 350 de oameni’, afirmaţii ce nu pot fi verificate, totuşi, din surse independente.

Autorităţile ucrainene nu au făcut până acum vreo menţiune oficială despre aceste evenimente.

Kievul afirmă de mai multe luni că pregăteşte o mare contraofensivă împotriva forţelor ruse, vizând recucerirea teritoriilor ucrainene ocupate de Moscova, inclusiv a Crimeii, peninsula anexată în 2014.

Potrivit unor observatori, intensificarea ‘operaţiunilor ofensive’ purtate de Kiev de-a lungul liniei de front în ultimele săptămâni constituie primele semnale ale acestui asalt atât de aşteptat.

Regiunea Zaporojia, controlată în proporţie de 80% de forţele ruse, face parte din aşa-numitul ‘pod terestru’ – o întindere de pământ care leagă zona Donbas din estul Ucrainei, controlată de Rusia, cu Crimeea.

Spargerea acestui pod terestru este larg văzută drept unul din obiectivele principale ale contraofensivei ucrainene.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele