Putin schimbă generalii, Ucraina recâștigă teritorii

0
Ucraina întoarce frontul

Putin și aparatul său criminal de stat l-a demis pe comandantul districtului său militar de est, generalul-colonel Alexander Chaiko. Luni, comandantul districtului militar de vest, generalul-colonel Alexander Zhuravlyov, a fost înlocuit și el. Măsura vine după pierderile teritoriilor ocupate abuziv de ruși în Ucraina, în Lyman, din regiunea Donețk sau în Herson.

 

Schimbări din vară în armata rusă

În septembrie, ministrul adjunct al Apărării însărcinat cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost înlocuit cu generalul-colonel Mihail Mizintsev, acuzat de Uniunea Europeană că a orchestrat un asediu al portului ucrainean Mariupol la începutul războiului, care a ucis mii de civili.

În august, agenția de știri de stat RIA a raportat că comandantul flotei din Marea Neagră a fost demis după o serie de umilințe, inclusiv scufundarea navei sale de război principale și pierderea a opt avioane de război într-un atac asupra unei baze rusești din Crimeea.

Vezi și Parlamentar rus cere propagandei lui Putin să înceteze ”minciunile” despre războiul din Ucraina

Ucraina își ia teritoriile înapoi cu lupte grele

Armata ucraineană a eliberat 2.400 de kilometri pătrați de teritoriu în sudul țării „de la începutul războiului pe scară largă”.

Progresul a fost înregistrat în regiunea Herson, potrivit lui Kyrylo Tymoshenko, șeful adjunct al biroului președintelui, și include:

Vezi și Ucraina a demarat ofensiva pentru recucerirea oraşului Herson

Șase așezări care au fost eliberate în districtul Herson, care se află la nord de orașul propriu-zis.

61 de așezări care au fost recucerite în districtul Beryslav din regiune.

Între timp, evacuarea civililor a continuat pe fondul distrugerii masive a infrastructurii critice în orașe precum Arkhanhelske, Vysokopillia și Osokorivka, toate acestea fiind marcate de săptămâni de lupte grele și focuri indirecte, a declarat Timoșenko, adăugând că se desfășoară activități de deminare.

Forțele ucrainene au înregistrat progrese constante în Herson de când au început o ofensivă la sfârșitul lunii trecute. În discursul său de joi seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kievul a recucerit peste 500 de kilometri pătrați de teritoriu în sudul regiunii Herson de la 1 octombrie.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele