Parlamentar rus cere propagandei lui Putin să înceteze ”minciunile” despre războiul din Ucraina

0
Duma de Stat, Rusia

Liderul Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, Andrey Kartapolov, a avut o intervenție la emisiunea Solovyo de la un post rusesc de televiziune, cerând să înceteze ”minciunile” despre războiul din Ucraina. Este practic o ieșire cu totul neașteptată care-i pune pe Putin și aparatul său propagandistic într-o lumină proastă.

 

„Trebuie să încetăm să mințim. Despre asta am vorbit de multe ori. Dar cumva nu ajunge la fiecare lider. Am citit rapoartele Biroului de Informații sovietic pentru 1941, când germanii au pătruns în Moscova. Au spus deschis că undeva ne retragem. Dar în fiecare raport spuneau că brigada așa și așa, a făcut asta sau asta, piloții noștri au distrus așa și așa, pierderile noastre au fost așa și așa. Și oamenii au înțeles pericolul, au știut că inamicul este pe pământul nostru”, a comentat Andrey Kartapolov, citat de novayagazeta.eu.

Vezi și Rușii pierd teren în Ucraina dar amenință Occidentul cu un nou război

Cu o zi înainte, Comandamentul Operațional „Sud” a anunțat eliberarea de către Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) a opt așezări din regiunea Herson, care fuseseră ocupate de armata rusă.

„Cu unități de tancuri superioare în direcția Zolotaya Balka, Aleksandrovka, inamicul a reușit să pătrundă în adâncurile apărării noastre”, se preciza în raportul Ministerului rus al Apărării din 3 octombrie.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele