Rușii pierd teren în Ucraina dar amenință Occidentul cu un nou război

1

Președintele Zelenski anunță că ”armata ucraineană desfăşoară o înaintare destul de rapidă şi puternică în sudul ţării noastre, ca parte a operaţiunii de apărare actuale. Zeci de aşezări au fost deja eliberate de referendumul rusesc de faţadă numai în această săptămână. În regiunea Herson, în regiunea Harkov, în regiunea Lugansk şi în regiunea Doneţk cu totul”.

 

Vezi și Abuzurile din sistemul penitenciar rusesc au atins cote alarmante: tortură și viol

Pe fondul acestei ofensive de neoprit a ucrainenilor și a pierderilor de vieți omenești și de efecte militare, Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, afirmă că decizia Washingtonului de a trimite mai mult ajutor militar Ucrainei reprezintă o amenințare la adresa intereselor Moscovei și crește riscul unei confruntări militare între Rusia și Occident.

Noi camere de tortură

Poliţia ucraineană a afirmat, marţi, că a descoperit o „cameră de tortură” în oraşul Pisky-Radkivski, care a fost ocupat de Rusia, în estul regiunii Harkov, transmite CNN.

Și mai conștientă de cruzimea armatei ruse, președintele ucrainean susţine că armata sa nu se opreşte: ”Războinicii noştri nu se opresc. Şi este doar o chestiune de timp până când îl vom alunga pe ocupant de pe tot teritoriul nostru”.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele