Putin susține că este imposibil ca unele state europene să renunțe acum la petrolul rusesc

0
Sursă foto: abcnews.go.com

Președintele Vladimir Putin a declarat marți că este imposibil ca unele state europene să renunțe rapid la petrolul rusesc, așa cum propune Uniunea Europeană, informează Digi 24.

 

Statele membre UE negociază un embargo propus asupra țițeiului din Rusia, după ce aceasta a invadat Ucraina, însă discuțiile au eșuat în această săptămână din cauza vetoului Ungariei, care este puternic dependentă de importurile de petrol rusesc.

„Evident că unele state UE, în a căror balanță energetică proporția de hidrocarburi rusești este în mod special mare, nu vor putea face acest lucru pentru mult timp, să renunțe la petrolul nostru”, a spus Putin.

Putin a mai afirmat că sancțiunile Occidentului și un posibil embargo asupra petrolului rusesc au dus la o creștere a prețurilor globale de țiței.

El a spus că prin abandonarea resurselor energetice rusești Europa riscă să plătească cele mai mari prețuri la energie din lume pe termen lung, în vreme ce competitivitatea industriei sale ar fi subminată.

Rusia se confruntă cu o scădere a producției petroliere nemaivăzută de la prăbușirea Uniunii Sovietice din cauza sancțiunilor, ceea ce complică foarte mult vânzarea resursei rusești la nivel global.

citește și Dacă ți-ai vândut mașina, poți recupera banii plătiți pentru polița RCA

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele