Dacă ți-ai vândut mașina, poți recupera banii plătiți pentru polița RCA

1
rca asigurari
RCA,

Foarte mulți șoferi nu știu că pot să-și recupereze banii plătiți pentru o poliță RCA după ce au vândut mașina și din acest motiv pierd sume considerabile, informează Impact.ro.

 

Dacă până anul trecut acest aspect era mai puțin important după creșterea spectaculoasă de prețuri la polițele de asigurare obligatorii chiar e indicat să recuperăm banii de pe RCA după vânzarea autoturismului.

Cum recuperăm banii plătiți pe RCA după ce am vândut mașina

După ce societatea de asigurări City Insurance a dat faliment anul trecut prețul unei polițe obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) a crescut considerabil.

În cazul unor șoferii prețul poliței RCA pentru un an a crescut de la 6-800 de lei până la 4-5.000 de lei și în acest caz a devenit chiar importat să recuperăm banii plătiți pe asigurarea auto dacă vindem mașina.

Ce prevede legea RCA

În Legea nr. 132/2017 din 31 mai 2017 sunt stabilite modalitățile prin care un șofer poate să-și recupereze banii plătiți pentru o poliță RCA după ce a vândut mașina sau a rediat autovehiculul din circulație.

Trebuie să menționăm că sumele pot fi recuperate doar dacă asigurarea RCA a fost achitată integral și nu au fost achitate diverse sume pentru despăgubiri produse în perioada de valabilitate a asigurării.

Care sunt procedurile pentru recuperarea banilor

În primul rând șoferii trebuie să se adreseze societății de asigurări unde au încheiat contractul pentru polița RCA și să solicite returnarea parțială a banilor plătiți pe asigurare.

Pentru recuperarea banilor pe RCA trebuie completat un formular standardizat și trebuie prezentată în original asigurarea RCA pentru care se solicită restituirea sumei.

Șoferul trebuie să mai prezinte și dovada de plată a acestei polițe și pe lângă actul de identitate trebuie să prezinte și documentul prin care se demonstrează vânzarea mașinii sau radierea autovehiculului.

 

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele