Care este legătura dintre SRI și mega-mitingul împotriva grațierii

Comisia pentru controlul activităţii SRI îl va audia miercuri pe șeful SRI, Eduard Hellvig, pe tema bugetului şi a situaţiei instituţiei.

0
eduard hellvig, sri
eduard hellvig, sri
- Reclama -

O altă temă despre asupra căreia va fi chestionat șeful SRI poate viza mitingurile de amploare care au avut loc în țară, împotriva ordonanțelor privind grațierea și codurile penale.

Astfel, senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat pentru Mediafax că lui Hellvig i s-ar putea cere lămuriri şi despre protestele de la sfârşitul săptămânii.

„În situaţia de faţă, comisia ar putea cere informaţii şi cu privire la protestele recente. În aceste discuţii se pot pune întrebări şi privind situaţiile care au apărut pe parcurs”, a spus Verestoy Attila.

SRI a reacționat imediat după proteste

La finalul primei şedinţe, preşedintele Comisiei SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, declarase că a convenit cu Eduard Hellvig, să vină pentru audieri în comisiei în data de 25 ianuarie.

Temele de audiere vizate atunci erau cazul Coldea şi bugetul SRI pe anul 2017.
Într-un comunicat emis duminică, Serviciul Român de Informaţii a transmis că respinge orice încercare de a implica instituţia în „dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate” potrivit legii.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele