Putin vrea referendumuri pentru alipirea Donețk și Lugansk la Rusia

1
ucraina Doneţk şi Lugansk

Autoritățile din republicile inventate de criminalul Putin, Donețk și Lugansk („DPR” și „LPR”) au început pregătirile preliminare pentru organizarea „referendumurilor” privind aderarea regiunii la Federația Rusă.

 

RBC.ru scrie despre acest lucru cu referire la surse apropiate administrației președintelui Putin.

Cadrul de reglementare este acum gata, se întocmesc listele alegătorilor și se formează „comisii electorale”.

Există un scenariu în care pseudo-votul va dura două zile. Kremlinul spune că așteaptă „un acord din partea armatei”, care are sarcina de a captura întregul teritoriu din Donbas.

Vezi și UPDATE: Putin anunţă o operaţiune militară specială

În ceea ce privește teritoriile rămase ale Ucrainei (părți din regiunile Herson, Zaporojie și Harkov), care sunt în prezent controlate de trupele ruse, poziția Moscovei rămâne neclară. Sursele RBC nu au precizat nimic în acest sens.

Potrivit acestora, „opțiunea de bază” este să se organizeze mai întâi „referendumuri” în „DNR” și „LNR”, dar decizia finală nu a fost încă luată.

De remarcat că zilele trecute, consilierul primarului din Mariupol, Petro Andriușcenko, a spus că ocupanții plănuiesc să organizeze un „referendum” privind anexarea regiunii Donețk pe 11 septembrie.

Administrațiile ocupante au primit deja instrucțiuni de pregătire a locurilor și „comisiilor” pentru organizarea „votului”.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin, în timpul unui discurs recent la un forum economic de la Sankt Petersburg, a evitat un răspuns direct la întrebarea ce va face Moscova cu teritoriile ucrainei confiscate după 24 februarie. El a afirmat că „soarta acestor regiuni va fi decisă de localnici”.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele