Putin vrea reprimirea Rusiei în G7

0

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a invitat joi pe liderii G7 în Rusia, dacă doresc ca Rusia să fie reprimită în acest club al principalelor economii ale lumii şi să se revină astfel la formatul G8 existent înaintea excluderii Rusiei după anexarea Crimeei în anul 2014, transmite agenţia EFE.

”La vremea sa, ultimul G8 urma să se desfăşoare în Rusia. Rămânem deschişi, iar dacă partenerii noştri doresc să vină, am fi încântaţi”, a spus preşedintele rus în timpul sesiunii plenare a Forumului Economic Oriental, care se desfăşoară la Vladivostok.

Citește și Rusia avertizează SUA să nu intervină în Venezuela

În opinia lui Putin, orice format de dialog este util, chiar şi atunci când se ridică tonul. ”Din ce am înţeles, aşa s-a întâmplat în G7 (la summitul din august de la Biarritz) şi tot a fost util. Prin urmare, nu refuzăm niciun tip de cooperare”, a completat liderul de la Kremlin.

Preşedintele american Donald Trump a insistat în timpul ultimului summit G7 (ce reuneşte SUA, Germania, Canada, Regatul Unit, Franţa, Italia şi Japonia) că Rusia ar trebui să revină în acest grup, propunere avansată anterior şi de Italia şi Japonia, însă el a ezitat cu privire la o invitare a lui Putin la următorul summit G7 care se va desfăşura anul viitor în SUA, admiţând că încă nu există unanimitate pentru o reprimire a Rusiei între membrii acestui grup.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele