UPDATE: Noi informații după descinderile Poliției Capitalei în fieful clanului Sadoveanu

0
- Reclama -

Şapte bărbaţi, membri ai clanului Sadoveanu, au fost reţinuţi de procurori pentru şantaj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.

 

„La începutul lunii iulie 2020, inculpaţii, cunoscuţi în spaţiul social având ca preocupare săvârşirea de fapte cu violenţă, profitând de autoritatea conferită de apartenenţa la o anumită familie, prin ameninţare cu acte de violenţă transmise prin intermediul platformelor de comunicare online, au constrâns persoanele vătămate să îşi înstrăineze, într-un interval scurt de timp, proprietăţile imobiliare pe care le deţin în zone din jud. Ilfov, ameninţările proferate aducând totodată atingeri grave demnităţii persoanelor care au luat la cunoştinţă de aceste manifestări”, spun procurorii, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Tot joi, poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii la locuinţele membrilor clanului, de unde au ridicat 24 arme albe (cuţite, macete, săbii) şi 10 obiecte contondente (bâte, castet, box metalic), un pistol tip airsoft, precum şi sumele de 152.000 de euro, 38.250 de USD şi 8.020 de lire sterline. De asemenea, au fost ridicate şi bijuterii din aur.

Știre inițială

Au apărut o serie de informații despre descinderile pe care poliția le-a făcut la mai multe adrese din București, Ilfov pe 17 septembrie. Inițial s-a comunicat că perchezițiile și arestările au avut ca țintă clanul de interlopi cunoscut cu numele de Sadoveanu.

- Reclama -

UPDATE: Percheziții ale Poliției la interlopii din București și Ilfov

Ținta operațiunii Poliției Capitalei este Clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor, opereaza in Sectorul 1, dar si in Ilfov. Clanul este condus de Cristian Mitrache, zis si Sadoveanu. Membrii acestei grupari sunt cunoscuti pentru trafic de persoane, proxenetism, furturi de masini sau din locuinte conform ziare.com.

Politia a stricat petrecerea de împarțire a Capitalei

Politiștii au descins peste membrii clanului Sadoveanu joi dimineata, 17 septembrie 2020. Conform unor surse judiciare, acestia urmau sa organizeze un botez, insa politia le-a stopat planul, dar și să reîmpartă Capitala în sfere de influență.

15 membri ai retelei Sadoveanu au fost adusi la Politia Capitalei pentru audieri. Printre ei se afla si Remus Minca, zis Nat, cel despre care apropiatii lui Emi Pian spun ca ar fi pus la cale asasinatul acestuia.

Din păcate, MAI crede că Poliția Română trebuia să păzească grupările mafiote în timpul funerariilor lui Emi Pian

Nat Minca saltat de politie

Amenințări între clanuri

In luna iulie, clanul Sadoveanu isi ameninta rivalii, in parcarea unui hypermarket din cartierul Militari intr-un live pe Facebook.

Minca Stefan, zis Rosolvet, este unul dintre cei care s-au amenintat rivalii in parcare la Carrefour Militari.

Îi răspundea clanul Duduienilor. ”Chiar te rog, cel care te crezi in stare sa imi iei sapca din cap si sa nu mai mi-o dai, sa-ti ajute Dumnezeu si Isus Hristos”, spunea Ciprian Pian in live.

 

Poveste din 2000

Pentru Sadoveni, politia a organzat actiunea „Luna”, in anul 2000, după ce trasesera cu pistoalele in mascatii veniti sa salveze o femeie sechestrata.

Cartierul general al gruparii este in comuna Tunari, din Ilfov. Acolo erau tinute fetele rapite de pe starda si obligate sa se prostitueze pe Centura Capitalei.

Au continuat în 2011

In toamna anului 2011, „sadovenii” s-au aliat cu mai multi membri ai neamului Duduianu si au obligat mai multe tinere, mai toate minore, sa se prostitueze pe centura.

La mijlocul lunii decembrie 2011, Vasile Mitrache, zis „Studentul”, Ion Duduianu, zis „Segher”, Florina Stelea, Petrica Ion Cretu, Georgeta Cretu, Mard Mitrache, Aron Constantin, Cristian Uca si Gheorghe Dumitrascu fac parte din Clanul Duduianu si Clanul Sadoveanu.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele