Radio România Cultural anunţă lansarea celei de-a doua ediţii a proiectului „Rugă pentru pace”

2
Old radio
- Reclama -

Radio România Cultural anunţă lansarea celei de-a doua ediţii a proiectului „Rugă pentru pace”, în cadrul campaniei „Viaţa într-o valiză”, prin care face un apel la solidaritate, empatie şi compasiune faţă de tragedia războiului din Ucraina.

 

„La un an de la declanşarea războiului, zeci de instituţii de cultură din România vor difuza simultan cu posturile Radio România, sâmbătă, 25 februarie, la ora 19,00, un fragment citit de Ana Blandiana din romanul ‘Internat’, semnat de autorul ucrainean Serhii Jadan: ‘Într-o zi, după ce te-ai trezit din somn, vezi că afară arde ceva. Tu n-ai aprins acel foc. Dar şi tu eşti nevoit să-l stingi'”, a informat, marţi, Radio România.

Considerată una dintre cele mai impresionante cărţi despre războiul din Donbas, „Internat” este un roman al formării ce se desfăşoară pe fundalul războiului şi pune accent pe consecinţele acestuia.

Zelenski acuză Rusia că „ruinează piaţa alimentară”

- Reclama -

Poeta Ana Blandiana, un simbol al libertăţii româneşti, a transmis, în urmă cu un an, primul îndemn de pace printr-un scurt fragment din prefaţa cărţii „Ultimii martori” de Svetlana Aleksievici, scriitoare născută în Ucraina şi câştigătoare a Premiului Nobel pentru Literatură.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele