Rafila: De la 1% cazuri pozitive acum patru săptămâni, am ajuns la 3%

0
5202-de-cazuri-coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila a atras atenția că numărul de cazuri de coronavirus, în medie, în ultima săptămână față de cea anterioară s-a dublat și a atras atenția asupra respectării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor.

 

“Avem o săptămână de creștere de la 150 de cazuri în medie, la 265. Media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de cazuri față de media săptămânii anterioare.

S-a stabilizat procentul cazurilor pozitive la 3%, zilnic, față de 1 – 1,5% cât aveam acum 3 – 4 săptămâni.

Ne-am întors la o valoare mult mai importantă față de perioada de la sfârșitul stării de urgență.

Să vedem dacă această creștere se stabilizează în jurul acestei valori

 

Lucrurile pot fi ținute sub control dacă se vor îmbolnăvi mai multe persoane tinere, fără boli, dar situația poate deveni îngrijorătoare dacă boala va afecta mai multe persoane vârstnice.

Important e ce facem acum, controlăm evoluția și intrăm pe pantă descendentă sau lucrurile vor evolua și numărul de cazuri va crește. Ne găsim în fața unei probleme de sănătate publică.

Este important să ne concentrăm să încurajăm oamenii să respecte măsurile de protecție care pot face diferența între o vară acceptabilă din punct de vedere al infectărilor și o vară agitată cu diverse probleme care pot apărea în focar sau intensificarea transmiterii comunitare.

Mulți sperau ca transmiterea să dispară vara, dar numărul de cazuri crește în țări cu temperaturi ridicate”, a spus Alexandru Rafila.

Citește și: Anticorpii anti-COVID-19 ai unui asimptomatic rezistă doar două, trei luni după ce o persoană este infectată cu coronavirus SARS-CoV-2

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele