Rafila îi mai taie din viteză lui Arafat

0

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, luni seară, că şeful DSU, Raed Arafat, este un bun profesionist care-şi face treaba, însă este normal ca Ministerul Sănătăţii să se ocupe de o parte consistentă a sistemului de sănătate, iar DSU să se ocupe de urgenţe.

 

Rafila anunţă că trebuie o discuţie ”sinceră şi deschisă” cu Ministerul de Interne pe această temă a atribuţiilor.

”Eu nu am absolut nimic cu domnul Arafat, el este un foarte bun profesionist la DSU, dar este normal ca Ministerul Sănătăţii să se ocupe de o parte consistentă a sistemului de sănătate, iar DSU să se ocupe de urgenţe. Există un parcurs legislativ şi trebuie să existe o discuţie sinceră, deschisă cu MAI, cu primul-ministru şi să vedem fiecare ce atribuţii avem legal în această perioadă”.

”Trebuie să examinăm acest cadru legal şi să vedem exact care sunt elementele din acest cadru legal şi să încercăm să ajungem fiecare la atribuţiile care sunt în hotărârile de funcţionare a Guvernului României”, a adăugat Rafila, precizând că ”nu sunt lucruri atât de dificil de realizat”.

Ministrul Sănătăţii a precizat că ”sunt unele chestiuni doar formale, dar sunt şi chestiuni operaţionale”.”Ori la chestiunile operaţionale, dacă scoţi ceva din funcţiune, trebuie să pui ceva în funcţiune”, a mai declarat Rafila.

Formularul de localizare a pasagerilor necesar și în România

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele