Rafila: nu luați antibiotice împotriva coronavirusului

0
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut mai multe recomandări pentru populaţie şi pentru angajatori în contextul pandemiei, sfătuind cetăţeni să nu ia antibiotice împotriva noului coronavirus şi nici nu să nu se trateze cu antivirale daca nu sunt recomandate de medic, deoarece acestea pot fi toxice. De asemenea, ministrul a transmis angajatorilor să evite aglomerarea spaţiilor comune şi să încurajeze munca la domiciliu.

 

Alexandru Rafila a reamintit, miercuri, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea previne formele severe şi decesele, respectiv reduce transmiterea virusului către alte persoane şi că este vitală respectarea măsurilor de distanţare, igienă personală, portul corect al măştii.
De asemenea, el recomandă testarea înainte de întâlnirea cu persoane vulnerabile nevaccinate, testarea la primele simptome de boală şi declararea imediată a rezultatului pozitiv.
“Discutaţi imediat cu medicului de familie pentru testare şi îndrumare. Nu vă trataţi cu antibiotice împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19. Nu vă trataţi cu antivirale,care pot fi toxice, dacă nu vă sunt recomandate de medic. Dotaţi-vă cu termometru şi pulsoximetru pentru a vă monitoriza starea de sănătate,dacă sunteţi pozitiv COVID-19”, a declarat Alexandru Rafila.

De asemenea, el a făcut o serie de recomandări şi pentru instituţiile publice şi private.

Comisia Europeană a decis limitarea la nouă luni a valabilității certificatului verde

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele