Rafila: sperăm să avem mai puţine cazuri spitalizate

1
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că se vede deja creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în spitale, dar aceasta este una lentă.

 

El a precizat că şi la Terapie Intensivă sunt zilnic între cinci şi zece cazuri, dar că această creştere nu pune probleme sistemului medical.

Alexandru Rafila a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, în cât timp se aşteaptă ca această creştere a infectărilor să se vadă şi în spitale.
“Creşterea numărului de cazuri în spitale deja se vede, dar este o creştere lentă. Avem două tipuri de creşteri de cazuri în spitale. Una imediată, care se referă la cazurile care se internează zilnic în funcţie de numărul de cazuri confirmate, asta este o cifră pe care o să vă rog să o urmăriţi, şi vă spun acum o noutate, o să punem la dispoziţia dumneavoastră un soi de dashboard cu toate datele de care aveţi nevoie referitoare la numărul de persoane infectate, numărul de persoane care sunt internate în spital în fiecare zi, cazuri testate, cazuri confirmate prin testare, câţi sunt la ATI. Să fie o transparenţă totală şi în timp real în ceea ce priveşte aceste informaţii”, a declarat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că se înregistrează creşteri între cinci şi zece pacienţi zilnic şi la Terapie Intensivă.

“Cu o anumită întârziere vom vedea cazurile la Terapie Intensivă, acum avem o creştere de câteva cazuri, cinci-zece cazuri la Terapie Intensivă care se înregistrează zilnic, care nu pune probleme, dar asta nu înseamnă că peste o săptămână sau două săptămâni, când vom asista la radiografia situaţiei de astăzi, când aceste 6.000, 7.000 de cazuri….Nu ştiu să vă spun care va fi trendul în ATI, sperăm să avem mai puţine cazuri spitalizate. Dacă ai mai puţine cazuri spitalizate, e foarte probabil proporţional cu numărul de cazuri diagnosticate să avem proporţional şi mai puţine în Terapie Intensivă”.

Premierul le-a mulțumit românilor la final de an

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele