Rafinăria Vega ROMPETROL din Ploiești, amendată cu 200.000 lei

0
- Reclama -

În urma controlului dispus de ministrul mediului la Rafinăria Vega ROMPETROL din Ploiești, în urma prejudiciilor aduse mediului și populației prin poluare cu reziduuri petroliere, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au stabilit următoarele sancțiuni și măsuri:

– Amendă în valoare de 100.000 lei,  pentru lipsa notificării în termen a poluării accidentale.
– Amendă de 100.000 lei pentru nerealizarea măsurii stabilite, printr-o notă de constatare anterioară, ca Rompetrol Vega să își asume un plan de intervenție eficient, prin care să evite apariția poluărilor accidentale.
– Luarea tuturor măsurilor pentru evitarea prejudiciilor asupra mediului, evaluarea zonelor riverane pentru a se stabili  factorii de mediu afectați, îndepărtarea reziduurilor petroliere din zonele afectate și aducerea factorilor de mediu la starea inițială.

De asemenea, Rafinăria va notifica APM Prahova si CJ – GNM Prahova cu privire la situația factorilor de mediu afectați și lucrărilor ce urmează a fi realizate pentru aducerea acestora la starea inițială.

Principalii acționari ai Rompetrol Rafinare SA, care deține Rafinăria Vega Ploiești și Petromidia Năvodari, sunt KMG Internațional (54,63% – direct și indirect) și Statul român prin Ministerul Energiei (44,7%).

Cititi si Rompetrol a Investit 56,9 milioane dolari în România

Image by michaelmep from Pixabay

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele