Raport favorabil de la Comisia juridică pentru cererea DNA de percheziţii la deputatul PNL Miuţescu

2
dna

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, joi, raport favorabil cererii DNA de încuviinţare a efectuării unei percheziţii informatice în cazul deputatul Gheorghe Adrian Miuţescu, suspect de săvârşirea a opt infracţiuni.

 

„Cu unanimitate de voturi, Comisia juridică a hotărât să dea un raport favorabil cererii de încuviinţare a percheziţiei informatice în ceea ce-l priveşte pe domnul deputat. Noi nu suntem organ de urmărire penală, trebuie să-şi spună cuvântul justiţia şi nu noi, în calitate de Comisie juridică”, a declarat Laura Vicol, preşedintele comisiei.

Raportul Comisiei juridice urmează să fie dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor.

Vezi și Ciolacu nu are o problemă cu numirea avocatei infractorilor, PSD-ista Laura Vicol, la șefia Comisiei Juridice

Pe 24 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea pentru efectuarea unei percheziţii informatice în dosarul în care este vizat deputatul Gheorghe Adrian Miuţescu, suspect de săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

„Procurorul-şef al DNA a transmis procurorului general al PICCJ referatul şi dosarul penal (9 volume) întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Piteşti, pentru a fi înaintate ministrului Justiţiei, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaţilor (…) încuviinţarea percheziţiei informatice”, preciza DNA într-un comunicat de presă.

Pe 12 noiembrie, DNA Piteşti a anunţat că preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu, este urmărit penal într-un dosar privind fapte de corupţie.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele