Rareș Bogdan, atac cu talpa la Rafila

0

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, afirmă, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în chestiunea certificatului verde, ”a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”.

 

Rareş Bogdan susţine că social-democraţii trebuie să înveţe să respecte PNL dacă vor să continue coaliţie, pentru că nu se poate ca cineva să fie şmecher şi cineva să plătească costurile guvernării. Liberalul crede că o reevaluarea a coaliţiei peste un an se impune, dacă nu se fac reformele promise. În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut o şedinţă a coaliţiei şi acuză PNL că ”a rămas captiv în paradigma coaliţiei cu USR, când se războiau cu tănculeţe pe covoraş”.

”Electoratul PNL, în luna octombrie-noiembrie, era în proporţie de 84% de acord cu certificatul verde (…) electoratul USR 88-90%. În cadrul electoratului PSD, ca să înţelegeţi poziţia PSD şi să dea cărţile pe faţă, să fie sinceri, era de 50-52% doar ”pentru” restul erau împotrivă, iar domnul Rafila a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”, a declarat, miercuri, la Digi 24, Rareş Bogdan.

Acesta a subliniat, însă, că asta nu înseamnă că PSD decide în coaliţie: ”Dacă cineva îşi imaginează că PSD decide, poate a fost şi o acţiune a noastră ca PSD să îşi asume o parte din costurile guvernării”.

”PSD trebuie să înţeleagă că, dacă vrea să meargă înainte cu noi, trebuie să ne respectă şi trebuie să înţeleagă că nu putem decât umăr la umăr, nu încercând să puncteze în spaţiul public cine este mai şmecher. Nu există cine este mai şmecher (…) Nu merge că unul este şmecherul şi celălalt are doar costurile”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

Sondaj: 61% dintre profesori, motivați să predea online

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele