Rareș Bogdan despre Carmen Dan: „Tupeu maxim! Obrăznicie!”

0

Ministrul de Interne, Carmen Dan, consideră că ancheta Parchetului General împotriva jandarmilor este o încercare de intimidare a instituției Jandarmeriei. Jurnalistul Rareș Bogdan a reacționat dur la aceste declarații și a spus că ministrul de Interne dă dovadă de ”tupeu maxim și obrăznicie”.

„Este clar o încercare de intimidare a instituției. Mă adresez tuturor jandarmilor. Sper să rămână consecvenți principiului de a apăra și aplica legea, pentru că asta trebuie să facă jandarmeria. În ceea ce privește punerile sub acuzare. Statutul cadrelor militare spune clar când sunt puși la dispoziție adică atunci când sunt trimiși în judecată”, a declarat Carmen Dan.

La această explicație a ministului de interne, Rareş Bogdan a reacţionat dur:

„Tupeu maxim. Obrăznicie. Lipsă de realism. O lume paralelă. Când infractorii fac legea în statul român”, a postat Rareş Bogdan.

Acuzațiile care li se aduc responsabililor pentru intervenția brutală a forțelor de ordine la mitingul din 10 august sunt grave. Maiorul Laurențiu Cazan, cel care a comandat acțiunea jandarmilor din 10 august, este acuzat de Parchet că a emis ordinul de evacuare a pieței în mod ilegal.

Mai mult, spune Parchetul, Cazan ar fi cerut falsificarea orei la care prefectul municipiului Bucureşti a aprobat intervenţia în forţă pentru restabilirea ordinii publice în Piaţa Victoriei și ulterior a determinat folosirea Jurnalului Acţiunilor Operative ca dovadă a modului legal în care s-ar fi desfăşurat intervenţia în forţă.

Citește și Speranța Cliseru:Nu am semnat, ci am aprobat un ordin emis de Jandarmerie

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele