Răspunsul CITR la reacția Tabogo Properties asupra vânzării la licitație a terenului fabricii Tutunul Românesc din București

0

După reacția de ieri a companiei Tabogo Properties, controlată de Michael Topolinski, la adresa rezultatelor licitației soldată cu vânzarea platformei fabricii Tutunul Românesc către SIF Banat Crișana, Casa de Insolvență Transilvania (CITR) dorește să facă următoarele precizări.

 

„Investitorul susține că a câștigat licitația pentru terenul de 62.500 mp încă din mai 2020, înainte de a fi descalificat în mod nejustificat de administratorul judiciar CITR. Prin urmare, a contestat decizia în instanță. Această contestație este suspendată temporar și nici măcar nu a avut o audiere în primă instanță. Dat fiind faptul că astfel de litigii pot dura adesea câțiva ani înainte de a fi finalizate, decizia CITR de a organiza o nouă licitație în aceste circumstanțe ridică semne de întrebare.”

În legătură cu această afirmație, CITR precizează că Tabogo Property a fost descalificată la prima licitație din data de 06.03.2020. A contestat în instanță descalificarea pentru această licitație din data 06.03.2020 (dosar 7329/3/2020 la Tribunalul București Secția a VII – a Civila și 7329/3/2020 /a1 la Curtea de Apel), iar instanța a decis definitiv (decizia civilă 695/29.04.2022 pronunțată de Curtea de Apel București) că motivele de descalificare invocate de CITR au fost legitime.

Continuarea pe Business Cover.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele