Război în PSD între miniștrii Transporturilor Șova și Cuc pe tema licențelor interne pentru transport

0

Fostul și actualul ministru de la Transporturi se războiesc pe tema licenţelor interne pentru transport. Lucian Șova, care vara trecută a încercat să spargă monopolul deţinut de 15 ani de firmele de profil locale, îl acuză pe Răzvan Cuc de non-combat. ‘Noi reprezentăm interesele statului’, se apără actualul ministru.

Din 2003 încoace, procedura de acordare a licențelor pentru transport de persoane inter și intrajudețean avantaja firmele cu vechime pe respectivele rute și crea un adevărat monopol pentru beneficiari la nivel local și regional.

Anul trecut, Lucian Șova a eliminat acel punctaj, invocând nevoia unei proceduri care să ofere șanse egale și nou veniților pe piață.

Ordinul ministerial a fost primit cu proteste publice și atacat în instanță de către transportatori, pe motiv că ar crea premisele atribuirii cu adresă a acestor licențe.

Citește și Cu toată opoziția lui Oprișan, Dragnea are miniștrii la Transporturi și la Dezvoltare

Urmașul lui Șova la Transporturi este acuzat acum de pasivitate.

Miza este de ordinul sutelor de milioane de euro anual, iar importanța anulării ordinului ministerial este cu atât mai mare cu cât în aprilie ar trebui să se reînnoiască licențele în domeniu.

Conflictul dintre cei doi social-democrați nu este unul nou. Lucian Șova a pus recent sub semnul întrebării și angajamentul ministrului Cuc legat de cei 180 de kilometri noi de autostradă asumați ca obiectiv de actualul Guvern în acest an.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele