Reacții după dezastrul sanitar de la Piatra Neamț: Orban, Ambasadorul SUA, Papa Francisc

0

Reacții după dezastrul sanitar de la Piatra Neamț: Orban, Ambasadorul SUA, Papa Francisc. Ludovic Orban a declarat că există informații conform cărora în interiorul secția ATI a Spitalului Județean din Neamț s-au efectuat lucrări de construcție. Orban a mai spus că managerii spitalului nu aveau cum să nu știe despre aceste lucrări și că operațiunile nu erau avizate de DSP.

 

„Au fost lucrări de construcție, acolo au fost mutați pacienii de la Secția ATI la etajul trei, la etajul doi. Este clar că nu au avut niciun fel de aviz din partea DSP. Dar, repet, este o anchetă în curs, care este preluată de Parchetul General”, a declarat Orban.

Premierul a mai spus că ancheta va stabili cine este vinovat pentru producerea tragediei de la spitalul din Piatra Neamț.

Ambasador SUA, Adrian Zuckerman

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis, duminică, un mesaj de condoleanțe pentru familiile celor decedați în incendiul din Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Diplomatul a solicitat arborarea drapelului SUA în bernă, în semn de doliu pentru victime.

Dezastru la spitalul din Piatra Neamț

„Ambasadorul Zuckerman, în numele președintelui Trump și al poporului Statelor Unite, exprimă sincere condoleanțe familiilor celor care au pierit în incendiul din Spitalul din Piatra Neamț. Americanii astăzi plâng alături de poporul român. Salutăm curajul personalului spitalului și personalului de primă intervenție, care, fără să se gândească la propria lor siguranță, s-au aruncat în flăcări pentru a salva pacienții și alte persoane aflate încă în spital”, a transmis, duminică, Ambasada SUA la București.

Papa Francisc, direct din balconul său de la Vatican

Sfântul Părinte a transmis astăzi un mesaj de solidaritate, în timpul rugăciunii Îngerul Domnului.

“Îmi exprim apropierea sufletească față de victime și mă rog pentru ele. Să ne rugăm pentru ele!”, a transmis Suveranul Pontif.

Vezi și https://casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele