Realitate hâdă: 100 de școli nu mai au bani de salarii până la finalul anului

0

Din ciclul ”ce moștenire ne lasă politicienii”, aproximativ 100 de unităţi de învăţâmânt din Vrancea nu mai au bani de salarii pe următoarele două luni.

“La nivelul judeţului Vrancea sunt doar 20 de unităţi de învăţământ care se mai încadrează în buget până la finalul anului. Asta înseamnă că în jur de 100 de unităţi de învăţâmânt nu mai au bani de salarii pentru lunile noiembrie şi decembrie. Situaţia se datorează acestui cost standard pe elev, care stă la baza constituirii bugetului fiecărei unităţi de învăţâmânt. Data de 14 noiembrie este o dată neagră pentru noi, pentru că în multe unităţi de învăţâmânt nu există bani de salarii”, a declarat, pentru AGERPRES, liderul SLI Vrancea, Constantin Ionescu.

Potrivit acestuia, situaţia se repetă, din 2011, la finalul fiecărui an, dar, în acest moment, preocuparea în rândul cadrelor didactice este mare din cauza lipsei unui guvern care să facă rectificarea bugetară necesară.Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea dau asigurări că vor fi bani pentru salariile profesorilor, fiind solicitată deja ministerului o rectificare bugetară de circa 30 milioane lei.

Citește și: Von der Leyen: Este timpul ca România să prezinte un candidat la postul de comisar european

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele