Refuzată de români în Europa, Renate Weber a fost numită de PSD-ALDE Avocat al Poporului

1

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat ca Renate Weber să fie Avocat al Poporului. Propunerea acesteia pentru funcție a fost făcută de către ALDE.

PSD-ALDE nu a vrut să țină conte de votul românilor din 26 mai și a numit-o pe Weber într-o funcție care putea să fie semnificativă pentru români. 

Numirea acesteia a fost aprobată cu 209 de voturi „pentru” în plenul reunit, de miercuri, al Parlamentului.

PNL și USR l-au susținut pe Peter Eckstein Kovacs pentru funcția de Avocat al Poporului, iar PMP pe avocatul Cătălin Voinea-Mic.

După ce a fost propusă de ALDE pentru funcție, Renate Weber a anunțat că demisionează din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și Renate Weber: ”Kovesi are mai multe şanse, că acum este o victimă”

Victor Ciorbea a trimis, luni, o adresă către președinții Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu, în care îi anunță că mandatul său în funcția de Avocat al Poporului a încetat, potivit unui comunicat de presă al instituției.

Potrivit legii 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, „Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele