Emisiunea “Regatul Sălbatic” se întoarce la TVR. Nou sezon începând de mâine

0

Peste o sută de mii de oameni și aproape 50 de milioane de Euro anual sunt implicați în susținerea de către vânătorii din România a faunei de interes cinegetic.

Realizatorul emisiunii TV “Regatul Sălbatic”, Mihai Ovidiu Enea, susține că în România nu există nicio organizație neguvernamentală preocupată de protecția mediului care să reușească să investească sume similare de bani și să creeze locuri de muncă la acest nivel, în conservarea și crearea de condiții prielnice de viață pentru fauna României.

Emisiunea a fost filmată în condiții extreme!

“Importanța managementului faunei în condițiile antropizării excesive a întregii naturi este foarte mare. Cinegeticienii și vânătorii sunt în prima linie. În timpul filmărilor celui de-al doilea sezon al emisiunii noastre, care va fi difuzat pe TVR 3 și TVR HD în fiecare sâmbătă de la ora 12.30, începând de mâine, nu am văzut în pădurile din întreaga țară niciun activist de mediu. E al naibii de greu să cari cu spatele hrana pentru animalele salbatice, pentru a reduce rata mortalității, în condiții de ger naprasnic de -27, -34 de grade. Nici camera nu mergea întotdeauna…“, spune Mihai Ovidiu Enea.

Importanța vânătorii și a activităților de management cinegetic, colaborările cinegeticienilor cu agricultorii și proprietarii de terenuri agricole pentru conservarea habitatelor și efectivelor de vânat mic sunt doar câteva dintre noutățile abordate în acest al doilea sezon al emisiunii TVR3.

“Nu vor lipsi nici poveștile vânătorești spuse iarna, la gura sobei de veterani ai cinegeticii românești. E o colectie unică de întâmplări irepetabile izvorâte din dragostea și dedicarea acestor oameni pentru pădure, animale sălbatice și pentru protecția și perpetuarea lor. Acest al doilea sezon al “Regatului Sălbatic”, cu poveștile vânătorești strânse de la cei mai respectați vânători din țară, este contribuția noastră la celebrarea a o sută de ani de tradiție cinegetică românească, și sunt convins că este un proiect unic în peisajul media din țara noastră”, a mai spus Mihai Ovidiu Enea pentru Informateca.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele