În desfășurare: Regele asfaltului Costel Cășuneanu, vizat în dosarul de evaziune și spălare de bani al Ploiești

0

Potrivit Agerpres, omul de afaceri Costel Cășuneanu este vizat în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care procurorii de la Curtea de Apel Ploiești și polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat percheziții, azi dimineață, în mai multe județe.

Informațiile de la acest moment spun că acțiunea oamenilor legii vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al IGPR. 13 persoane vor fi conduse la audieri, printre care și Cășuneanu.

Aproape 7 milioane de lei atrași în scheme de spălare a banilor

În perioada 2010 — 2016 suspecții au creat un circuit comercial fictiv având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii de beneficii financiare substanțiale, prin intermediul mai multor societăți comerciale.

În baza facturilor emise de societățile “fantomă”, administrate de suspecți, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 2.133.549 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

Citește cum vrea guvernul să scoată bani pentru buget din apa îmbuteliată

De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 6.852.575 lei, se mai arată în comunicat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele