Regizorul filmului „De ce eu?” spune că sugrumarea justiției întoarce România în anii 2000

0

Regizorul filmului „De ce eu?”, care relatează moartea procurorului Panait face apel la vocea străzii. Acesta spune că actuala majoritate parlamentară formată din PSD – ALDE, aduce atingere stabilității democrației prin modificarea grosolană a legilor din justiție.

Citiți și 15000 de manifestanți în București, în Piața Victoriei și continuă să se strângă

Tudor Giurgiu scrie pe pagina sa de Facebook că retrăiește momentele anilor 2000, când o putere similară, condusă pe atunci de Adrian Năstase cu Rodica Stănoiu ministru al Justiției, cenzura independența justiției și libertatea de exprimare a procurorilor cu comenzile venite de la partid. Coincidență sau nu și la acel moment tot liderii PSD-ului aveau în mâini frâiele puterii.

„Fara sa am pregatire de specialitate in domeniu, am facut multa documentare pe zona justitiei si am inteles modul in care politicul si-a arondat (sau subjugat) justitia in anii 2000. Intimplator sau nu, un alt guvern PSD. Fratilor, cine mai crede ca intimplarile din Parlament sunt doar circ ieftin sau le rezuma strict la injuraturi catre senatorul Nicolae (cind am scris “senator” mi-a trecut un nod in git) sau la ironii adresate Dnei Chichirau, se inseala amarnic. Traim vremuri in care, sub ochii nostri, niste cetateni (“cei alesi”, cum ar veni) isi bat joc de cei care i-au ales (aceiasi, oricum in zeci de ani, masa de manevra care ii urmeaza tacuti si obiditi), nu au un minim respect fata de proceduri si regulamente si vor sa ne intoarca la modul in care justitia functiona pe vremea lui Nastase. Degeaba magistratii au facut observatii, degeaba CSM-ul se impotriveste, ei o dau inainte. E ca si cum ar da o lege pentru a reglementa pescuitul sportiv in Romania dar li se rupe de ce spun pescarii. Nu ii asculta pe cei din sistem. Cum sa votezi in plen in miezul noptii un amendament al carui text (ref la raspunderea magistratilor) era initial altul si acesta apartinea asociatiilor profesionale? Cum sa faci legi impotriva celor care vor lucra cu ele? Simplu. Pentru ca majoritate. La fel, institutii-cheie din justitie sint reconfigurate prin vointa aceleiasi majoritati. Il cred pe Sorin Ionita cind spune ca e doar primul pas si ca e de fapt doar inceputul. Majoritatea vrea control, pur si simplu. Vor urma probabil articole care sa ii incrimineze penal pe judecatorii care dau solutii “netemeinice”. Au eliminat deja independenta procurorilor, probabil vor sa ii linisteasca in curind pe toti magistratii care pornesc anchete sau dau solutii care “nu contravin”. Cu ce vrea majoritatea. Cred, precum multi romani, ca o tara fara o justitie independenta e o tara fara viitor. De asta mi se pare ca intimplarile din Parlament sunt un atentat la adresa democratiei. Merita iesit in strada si protestat si pentru ca acum 15 ani oameni tineri din sistem ajungeau sa se sinucida atunci cind isi dadeau seama de adevarata fata a Justitiei, de faptul ca erau dependenti de sefi, care la rindul lor asteptau OK de la politicieni si tot asa. Cred ca zilele astea Rodica Stanoiu, fost ministru al justitiei in anii 2000, zimbeste satisfacuta. Ne-am intors pe vremea ei. #deceeu” conchide regizorul Tudor Giurgiu pe pagina sa de Facebook.

Citiți și Tăriceanu îi invită pe protestatari la lectură

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele