Relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea va fi purtată pe străzile Capitalei

0

Relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea va fi purtată, duminică, în procesiune pe străzile Capitalei, la aceasta urmând să participe patru episcopi, zeci de preoţi şi mii de credincioşi. Evenimentul are loc pentru a marca sărbătorirea Sfântului Ioan Paul al II-lea, comemorat de catolici la 22 octombrie.

 

Patru episcopi, zeci de preoţi şi câteva mii de credincioşi şi persoane consacrate vor purta în procesiune relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, pe străzile Capitalei, a anunţat Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, informează news.ro.Procesiunea este organizată de Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti, cu ocazia sărbătorii Sfântului Ioan Paul al II-lea, comemorat în calendarul catolic în 22 octombrie.Relicva constă într-o bucăţică de pânză cu câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop emerit de Cracovia, fost secretar personal al Papei Ioan Paul al II-lea.

Procesiunea va porni de la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu).Credincioşii, călugării şi călugăriţele, ministranţii, preoţii şi episcopii se vor reuni la monument la ora 14.00. După un moment de rugăciune, în jurul orei 14.30 se va porni spre Catedrala Sfântul Iosif (str. G-ral Berthelot, 19).

Citește și: Asta se întâmplă când pui un Cuc la Transporturi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele