Ucraina pregătită de contaofensivă / Indonezia vrea pace pentru Putin

0
Johnson / Zelenski
- Reclama -

Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu pentru Wall Street Journal publicat sâmbătă şi preluat de Reuters.

 

Concomitent, unul dintre prietenii criminalului Vladimir  Putin, Indonezia, a propus un plan de pace. Ministrul indonezian al apărării, Prabowo Subianto, a propus astăzi un plan pentru a pune capăt războiului dintre Rusia şi Ucraina, în cadrul unei conferinţe pe teme de apărare şi securitate desfăşurate în Singapore, o iniţiativă criticată imediat de mai mulţi participanţi.

Ministrul a propus o încetare a focului „pe poziţiile actuale”, zone demilitarizate care să fie garantate de observatori şi de forţe de menţinere a păcii ale ONU. Ministrul a sugerat un eventual „referendum în zonele disputate”, organizat de Naţiunile Unite.

Ucraina e pregătită pentru atac

”Credem cu tărie că vom reuşi. /…/ Nu ştiu cât timp va dura. Ca să fiu sincer, poate decurge într-o varietate de moduri, complet diferite. Dar o vom face şi suntem pregătiţi”, a declarat Zelenski.

- Reclama -

Prigojin: Ucraina are peste 200.000 de militari pentru contraofensivă

Kievul speră că o contraofensivă pentru recuperarea teritoriului va schimba dinamica războiului care a făcut ravagii de când Rusia a invadat ţara, în urmă cu 15 luni.

Zelenski a declarat luna trecută că Ucraina trebuie să aştepte sosirea mai multor vehicule blindate occidentale înainte de a lansa contraofensiva. El a făcut presiuni diplomatice pentru a menţine sprijinul occidental, căutând mai mult ajutor militar şi arme, ceea ce este esenţial pentru ca Ucraina să reuşească în planurile sale.

Rusia mai deţine teritoriu ucrainean în est, sud şi sud-est

Sâmbătă, armata ucraineană a comunicat într-un raport zilnic că Mariinka din regiunea Doneţk, în estul ţării, a fost în centrul luptelor. Forţele ucrainene au respins toate cele 14 atacuri ale trupelor ruseşti din această zonă, se arată în raport.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele