Renault Kadjar e istorie, francezii au gata SUV-ul Renault Austral

1
renault austral foto informateca

Renault a lansat SUV-ul compact Austral, model ce înlocuiește Kadjar și este concurent pentru mașini precum ”românescul” Kuga sau ”germanul” Tiguan. Va fi lansat în septembrie și este produs la uzina spaniolă Palencia. SUV-ul avea și versiuni hibride.

 

Austral este al doilea SUV compact lansat în ultimul an de către Renault, după Arkana, care este produs în Coreea de Sud și și-a găsit peste 40.000 de clienți în Europa.

Arkana este modelul cu accente de coupe, adresat cumpărătorilor ”lifestyle”, în timp ce Austral este descris ca fiind un model ”atletic”, de familie.

RENAULT AUSTRAL

Vezi și Renault-Nissan, Volkswagen, Toyota, Stellantis, BMW, Hyundai şi Honda nu vor și renunțe la combustibilii fosili

Ambele modele sunt parte a strategiei de relansare prezentată de CEO-ul Luca de Meo care a subliniat că Renault se va concentra pe modele mai mari și cu marjă de profit mai ridicată. Renault va lansa în 2023 și un crossover compact full-electric.

Construit pe platforma CMF-CD, dezvoltată în cadrul alianței și aflată la a treia generație, Noul Austral oferă diverse tehnologii de electrificare, inclusiv un nou motor E-TECH Full Hybrid.

Austral înlocuiește Kadjar, model lansat în 2015 care și-a văzut vânzările scăzând cu 48% anul trecut.

Noul Austral vine și cu o nouă versiune cu aspect sportiv, Esprit Alpine, disponibilă pentru prima dată pe un vehicul din gama Renault.

Renault Austral
Renault Austral

Noul Renault Austral beneficiază de o gamă de motoare cu o nouă generație a sistemului E-TECH Hybrid pe o rețea de 400 V și care dezvoltă până la 200 CP, precum și alte două motoare pe benzină: un Mild Hybrid Advanced 48V cu 130 CP și un Mild Hybrid 12V de 140 și 160 CP.

Vezi și Acesta este noul Renault Captur. Va avea o versiune plug-in hibrid

Cockpit-ul high-tech al Noului Renault Austral este construit în jurul ecranului OpenR care combină afișajul instrumentarului de bord de 12,3 inci cu ecranul multimedia vertical de 12 inci. Va mai exista și un head-up display de 9,3 inci.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele