Renault poate vinde până la 60% din afacerea Dacia din România

0
- Reclama -

După ce Renault a anunțat că intenționează să-și separe activitățile de creare ale mașinilor electrice de ce care vor produce mașini cu combustie, „a primit deja cereri de parteneriat” pentru unitatea ICE pe care intenționează să o creeze ca o divizie separată de cea dedicată vehiculelor electrice și software-ului. Prin atragerea de parteneri pentru afacerea sa ICE, Renault își propune să elibereze fonduri pentru a investi în vehicule electrice.

Potrivit Reuters, producătorul auto intenționează să păstreze proprietatea majoritară a diviziei sale electrice, care va angaja peste 10.000 de oameni. Unitatea EV ar putea fi listată la bursa franceză printr-o IPO în a doua jumătate a anului 2023.

Într-un comunicat de presă din 12 mai, Renault a spus că brațul său electric va avea sediul în Franța, în timp ce unitatea ICE își va avea sediul în afara Franței. Renault intenționează să rămână doar un acționar de referință în divizia de motoare cu ardere internă, nu un acționar de control. Producătorul auto ar putea ajunge să păstreze un pachet de 40% din afacerea ICE, deci și din compania care produce Dacia în România.

Entitatea ICE va include fabrici producătoare de motoare și cutii de viteze pentru mașini pe benzină, diesel și hibride din Spania, Portugalia, Turcia, România și America Latină. Renault este de așteptat să oficializeze planurile în această toamnă.

Contiuarea în Business Cover.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele