Renovarea stadioanelor pentru Euro 2020 intră în linie dreaptă!

0
- Reclama -

Anul acesta vor începe lucrările la stadioanele care vor găzdui echipele din grupa repartizată Capitalei  la Euro 2020. Dacă Arena Națională (care va găzdui meciurile) și Arcul de Triumf, Giulești, Steaua ( pe care se vor pregăti echipele) sunt știute, al patrulea stadion de antrenament rămâne o necunoscută, existând probleme legate de arena echipei Dinamo.

Compania Națională de investiții a dat un comunicat de presă legat de mersul lucrărilor: „CNI a finalizat expertizele tehnice, avizele, studiile de teren și studiile de prefezabilitate pentru stadioanele Arcul de Triumf, Giulești și Steaua, parte din angajamentele asumate de România pentru organizarea la București în 2020 a 4 partide din cadrul celei de-a 16-a ediție a Campionatului European de Fotbal. În perioada următoare, studiile de prefezabilitate vor fi supuse avizarii în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Adminstrației Publice și Fondurilor Europene și vor fi depuse pentru obținerea avizului Ministerului Finanțelor Publice (conform 88/2013).    Ulterior obținerii acestor avize, vor fi contractate serviciile pentru întocmirea studiilor de fezabilitate. Valoarea finală a investițiilor pentru fiecare stadion precum și lucrările care urmează a fi realizate vor fi stabilite de studiile de fezabilitate, iar indicatorii tehnico-economici ai investițiilor vor fi aprobați prin Hotărâre de Guvern. Până la această dată, cel de-al patrulea stadion, respectiv Stadionul Dinamo, nu a fost predat către CNI pentru a putea fi demarate procedurile specifice pentru avizarea indicatorilor tehnico-economici.  De asemenea, CNI, împreună cu MDRAPFE, a demarat procedurile în vederea actualizării Hotărârii de Guvern nr. 1.093/2013 astfel încât să fie actualizată componența Comitetului interministerial de coordonare pentru organizarea Turneului Final al EURO 2020 precum și constituirea Grupului Operativ de Lucru (G.O.L.), care va avea ca obiectiv asigurarea condițiilor necesare pentru pregătirea și desfășurarea efectivă la București a celor 4 meciuri din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020.  Pentru organizarea la București în anul 2020 a celor 3 partide din faza grupelor și a unui meci din optimile de finală din cadrul celei de-a 16-a ediție a Campionatului European de Fotbal, România și-a asumat, printre altele, realizarea a patru arene moderne și funcționale, care vor totaliza peste 70.000 locuri. Compania Națională de Investiții S.A. (CNI) a acceptat această provocare și încă din anul 2016 a pornit procedurile pentru promovarea și realizarea celor 4 arene sportive”.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat că în cazul în care clubul Dinamo Bucureşti nu va reuşi să îndeplinească toate condiţiile cerute pentru reabilitarea stadionului, atunci se va renova Stadionul Cotroceni.

După renovare, stadioanele vor avea următoarele capacități: Ghencea – 30.000 de locuri, Ștefan cel Mare/Cotroceni- 20.000 de locuri, Giulești -18.000 de locuri, Arcul de Triumf -12.000 de locuri.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele