Reprezentant eJobs: Nevoia de consiliere profesională se află la maximul ultimul ani

0

Nevoia de consiliere profesională imediată a ajuns la maximul ultimilor doi ani, sute de oameni sunând zilnic la linia telefonică lansată de eJobs pentru un ghidaj în carieră, afirmă Bogdan Badea,  eJobs România.

Conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES, în ultima lună, candidaţii au redevenit extrem de activi pe piaţa muncii fie pentru că au rămas fără joburi, fie pentru că se tem de felul în care vor fi afectate de această perioadă companiile pentru care lucrează. Un alt motiv este că, pur şi simplu, îşi doresc o reconversie profesională, iar acesta poate fi cel mai potrivit moment pentru a face pasul către o nouă specializare.

“Linia telefonică pe care am lansat-o acum aproape doi ani este, în acest moment, mai accesată decât oricând. Zilnic, sunt sute de oameni care ne sună şi care au nevoie de un ghidaj în carieră. Echipa noastră îi ajută să îşi redacteze CV-urile, să găsească un loc de muncă potrivit pregătirii lor, să vină cu soluţii alternative acolo unde opţiunile sunt limitate sau să îi ajute să aplice pentru un job. Dincolo de asta, am observat în aceste săptămâni că oamenii simt, totodată şi nevoia de a primi o vorbă bună, o încurajare că lucrurile vor reintra în normal şi că vom depăşi aceste momente delicate pentru noi toţi. Este, deci, nu doar o consiliere personală, ci şi un suport moral pe care îl oferim candidaţilor”, spune Bogdan Badea.

Linia telefonică scurtă (021)9124 a fost lansată în 2018, fiind prima linie de consiliere profesională telefonică din România. A fost gândită ca un serviciu de suport şi consiliere profesională adresată cu precădere candidaţilor aflaţi la început de carieră şi din categoria de vârstă de peste 40 de ani – muncitori calificaţi şi necalificaţi care îşi caută un alt loc de muncă sau doresc să facă reconversie profesională, precum şi celor aflaţi în şomaj. Totodată, au fost vizaţi şi acei candidaţi mai puţin digitalizaţi sau care nu erau familiarizaţi cu ce presupune un proces de recrutare.

“În această perioadă, linia telefonică (021)9124 se va adresa cu precădere celor care traversează o perioadă dificilă din punct de vedere profesional, care au rămas fără locul de muncă, care se tem că ar putea rămâne fără job sau că aptitudinile pe care le au nu mai sunt căutate de angajatori. Interesant este faptul că, dacă iniţial ne sunau în special cei foarte tineri sau muncitorii calificaţi şi necalificaţi, acum am început să primim telefoane şi de la specialişti, de la oameni cu experienţă solidă în piaţă şi inclusiv de la candidaţi pentru care utilizarea unei platforme digitale nu reprezintă o problemă. Asta se întâmplă pentru că acum oamenii au nevoie de puţin mai mult, mai ales de când foarte mulţi dintre noi lucrăm de acasă. S-a instalat pentru unii sentimentul de înstrăinare şi simţim nevoia de a vorbi cu cineva care nu doar să ne ajute în găsirea unui job, dar să ne şi ofere un sprijin moral”, mai spune Bogdan Badea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele