Reprezentatul României la Curtea de Justiţie a UE a fost înlocuit cu un apropiat al echipei Olguţa – Claudiu Manda

0

Horațiu Radu, reprezentatul guvernamental al României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, a fost înlocuit printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Decizia a venit la doar două zile după ce Liviu Dragnea a acuzat că “este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern” şi a cerut premierului Viorica Dăncilă să facă o “analiză” a funcţionarilor.

”Mai este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern. O să-i propun premierului să avem o analiză serioasă a tuturor celor din guvern care au blocat acte”, a spus Dragnea, luni.

Acesta a fost înlocuit cu un personaj extrem de controversat, Costin-Radu Canțăr. Noul reprezentat guvernamental de la CJUE a picat , în urmă cu doi ani, la examenul de admitere în MAE, arată profit.ro.

Controversele nu se opresc însă aici. Potrivit decalaraţiei sale de interes depusă din funcţia de inspector de concurenţă la Consiliul Concurenţei, acesta este fiul Mircea Canţăr, cel care editează publicaţia “Cuvântul Libertăţii” din Craiova, o publicaţie apropiată PSD şi, mai ales, cuplului de politicieni care conduc PSD Dolj, Lia Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda. De altfel, actualul ministru al Muncii a şi lucrat pentru acest ziar în trecut.

Acesta este şi un împătimit al jocurilor de noroc. Canţăr a menţionat în declaraţia de avere că a câştigat 3.000 de lei din pariuri sportive în 2017.

Decizia pare una politică cu atât mai mult cu cât Costin-Radu Canţăr nu are un CV public care să arate ce îl recomandă pentru o funcţie atât de importantă.

Citeşte şi Olguța Vasilescu ne reaminteşte că o vrea pe Kovesi plecată: Cei din statul paralel și-au atins ținta

Cel înlocuit, Horaţiu Radu, a câştigat mai multe procese cu mize majore, printre care şi una în 2017 când Tribunalul Uniunii Europene a anulat o decizie a Comisiei Europene care ar fi adus României un prejudiciu de 128 de milioane de euro.

Acum, apropriatul echipei Olguţa – Claudiu Manda- va trebui să reprezinte România în alte cauze extrem cu complicaţii majore fără a avea ceva care să îl recomande drept un bun reprezentant.

În prezent, România are în curs 52 de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, adică proceduri de infringement deschise, dintre care 50 sunt în fază precontencioasă și 2 în fază contencioasă.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele