”Republica” Dragnea Teleorman: doua salarii la de la Consiliul Județean pentru aceleași activități

Preşedinte CJ Teleorman vede normalitate: ”Au acelaşi sediu şi acelaşi birou, dar nu este niciun fel de problemă."

1
Cătălina Ștefănescu, fost deputat PSD de Teleorman, propulsată de Liviu Dragnea, astăzi iubita lui Dan Șova
- Reclama -

În ”republica” infractorului Liviu Dragnea, Teleorman, există funcţionari plătiţi de două ori, din bani publici, pentru a face aceeaşi treabă. Mai precis, în subordinea Consiliul Judeţean unde există Serviciul de Cooperare Internă şi Internaţională. Activitatea acestuia este dublată de Asociaţia Euro Teleorman, un ONG finanţat exclusiv din bani publici tot de Consiliul Judeţean şi de unele primării din judeţ.

 

Cele două instituţii, spune Digi24, sunt conduse de aceeaşi persoană care, aceasta încasează însă două salarii.

Alţi şase funcţionari lucrează şi colo şi colo şi încasează două venituri. 

  1. „Serviciul de Cooperare Internă şi Internaţională”. S-a înființat în 2002, pe vremea când şeful Consiliului Judeţean era Liviu Dragnea. Rostul său e la fel de impresionant: să dezvolte relaţiile dintre localităţile din judeţ cu organisme similare din ţară şi străinătate. De asemenea, Serviciul trebuia să obţină informaţii despre finanţarea diverselor proiecte cu fonduri nerambursabile şi să le pună la dispoziţia autorităţilor locale şi judeţene.
  2. Un an mai târziu, apare şi Asociaţia Euro Teleorman. Un ONG finanţat exclusiv din fonduri publice prin donaţiile făcute de Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţ. Obiectul de activitate seamănă cu al Serviciului de Cooperare: realizarea de parteneriate şi înfrăţiri cu regiuni din alte ţări, iniţierea şi dezvoltarea de proiecte de infrastructură, dezvoltare economică, mediu şi cultură, armonizarea intereselor autorităţilor locale pentru dezvoltarea echilibrată a acestora.

Dănuţ Cristescu, preşedinte CJ Teleorman vede normalitate: ”Au acelaşi sediu şi acelaşi birou, dar nu este niciun fel de problemă.”

Sediile şi birourile sunt chiar în clădirea Consiliului Judeţean. Mai mult, cele două entităţi sunt conduse de acelaşi om, iar mai mulţi funcţionari lucrează în ambele părţi.

- Reclama -

Mihaela Tudor, director Euro Teleorman: ”Şase şi colo şi colo, cam aşa, da”.

Mihaela Tudor conduce atât Serviciul, cât şi Asociaţia. Potrivit declaraţiei de avere, în anul 2018 a câştigat ca şef al Serviciului un salariu lunar de 5.394 de lei, iar ca director al Asociaţiei, 1.526 de lei. De asemenea, cei şase funcţionari ai Serviciului au încasat şi de la Asociaţie aproximativ 1.300 de lei lunar.

Mihaela Tudor, directorul Asociaţiei, are nevoie de un birou, telefon şi acces la internet, o contactează pe doamna Mihaela Tudor, şef de Serviciu, îi cere sprijinul, iar problema se rezolvă.

Banii vin de la românii plătitori de taxe

Ca să țină în viaţă ONG-ul de stat Euro Teleorman, Consiliul Judeţean plăteşte anul 600.000 de lei. La aceştia se adaugă şi cotizaţiile altor consilii locale din judeţ. Mulţi dintre primari refuză însă de ani de zile să mai plătească.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele