Gusturile pe care românii încearcă să le replice când ajung acasă, întorși din excursiile de neuitat în peninsula italiană, se regăsesc nealterate, chiar potențate, la restaurantul Sardin situat în sectorul trei al Capitalei. Probabil, acesta este motivul pentru care, sub patronajul Confindustria Romania si ConfHospitality, în acest local amenajat șic, a avut loc o cină tip bufet, cu temă principală “Dieta Mediteraneeana și bucătăria italiană la origini: sănătate și tradiție”.
Evenimentul din 20 noiembrie s-a desfășurat în cadrul celei de-a IX-a ediții a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume care a avut loc între 18/24 noiembrie 2024.
Cina de excepție s-a aflat sub oblăduirea: Accademia Italiana della Cucina – Delegatia de la Bucuresti, Confindustria România și Patronatul ConfHospitality.
Oaspeții au aflat beneficiile dietei mediteraneene din gura Laurei Ene, diabetolog și nutriționist precum și fondatoare Academia de Nutriție.
Dar lecția de ”educație culinară” nu s-a terminat doar cu degustarea de feluri de mâncare gătite în stil italian, ci a fost acompaniată de un recital la pian al lui Alfredo Tisocco și de melodii italiene interpretate de Trio „T&nCo”, condus de Alan Bedin.
Evenimentul a fost ”degustat” de nu mai puțin de 70 de invitați
Seara a fost inaugurată de Luigi Zaccagnini, Delegat al Accademia Italiana della Cucina. Un astfel de eveniment de marcă trebuia ”asezonat” cu personalități pe măsură, așadar, au fost prezenți și Ambasadorul Federalimentare, Raffaele Lutio, precum și ES, Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Alfredo Durante Mangoni.
Bucatele au fost preparate în stil ”super-italian” și ”super-mediteraneean” de Chef Dani Prodan, un ”magician” al bucătăriei italiene pe care în putem găsi gătind la restaurantul Sardin, dar și Chef Marco Favino, care este și președintele ConfHospitality.