Restricțiile în Capitală intră în vigoare de la miezul nopții

0
certificat covid pasaport covid

Restricțiile din București intră în vigoare de la miezul nopții. Capitala se apropie de incidența 4 la mie, însă oficial nu este încă în scenariul roșu. Vineri, Bucureștiul a ajuns la 3,77, iar în urma unei ședințe la Prefectura Capitalei s-a luat decizia ca noile măsuri să intre în vigoare din această noapte. Altfel spus, de la ora 00.00 certificatul verde devine obligatoriu pentru mai multe activități.

 

Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a precizat că noile măsuri vor intra în vigoare din această noapte.

Vezi aici: Restricții în București

Astfel, în București, adunările publice precum mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu un număr maxim de 100 de participanți. Restaurantele și cafenelele trebuie să primească clienți, astfel încât să nu se depășească 50% din capacitatea spațiului și să între doar persoane care prezintă certificatul verde. În sălile de spectacole, concerte și la proiecțiile de film este obligatorie intrarea cu certificatul verde, iar capacitatea maximă de 50% nu poate fi depășită. Documentul va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.

Vezi și Ciolacu acuză PNL că încalcă restricțiile

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 3,77, față de 3,65 cu o zi în urmă. Incidența cazurilor de COVID-19 în București a trecut de 3 la mie miercuri, 22 septembrie, la ora 10.00, însă Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit abia astăzi pentru a decide noile restricții. Termenul legal este de 48 de ore.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele