Rețeaua de postaci ai primarului Gabriela Firea a fost aproape decimată de Facebook

0

Pagina de Facebook a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, conţine foarte rar comentarii critice la adresa edilului, cele mai multe fiind mesaje de mulţumire şi felicitare. Potrivit Libertatea, multe dintre conturile care o felicită non-stop pe Gabriela Firea sunt false.

Mai mult, comentariile negative de pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea sunt şterse imediat, iar postările sunt imediat invadate de aprecieri şi laude. Orice dispută ar avea, orice problemă s-ar ridica, profilul de Facebook al Primarului Capitalei primește doar elogii, Firea este permanent lăudată și încurajată de bucureștenii care țin să-i scrie.

Conturile celor care o elogiază pe Gabriela Firea sunt construite după acelaşi tipar: sunt active din decembrie 2019, 11 dintre 13 au în URL-ul paginii nume străine (Yasmin Russell, Keira Stanley, Christin Fassbinder, Heike Wirth), deşi conturile corespund unor nume obişnuite de români (Adriana Iordan, Ruxandra Dragomir sau Diana Sava), toate au în jur de 100 de prieteni, marea lor majoritate indieni şi nigerieni, dar şi pakistanezi, turci şi sirieni. Cele mai multe conturi nu au deloc în listă prieteni din România şi nu au nici un fel de activitate pe Facebook în afară de selectarea unor imagini de copertă sau de profil în luna decembrie 2019 şi scrierea unor comentarii laudative pe pagina primarului Bucureştiului.

Citește și Firea a depus o plângere penală pentru difuzarea de informații false pe Facebook

Aceste conturi publică practic aceleaşi comentarii. De exemplu, „Cred ca moare de ciuda Johannis si primarii liberali… isi baga unghiile in gat…” a fost postat pe rând de Alexa Dinu (Christin Fassbinder) şi Carmen Iancu (Sienna Godfrey), la distanţă de două zile. Alte comentarii rotite de mai multe conturi: „Exceptional doamna primar… suntem alaturi de dv“, „Mult Succes Dm.Gabi Firea!!! Felicitariii!!!“, „Multă sănătate la toată familia!“.

Toate aceste conturi bifează cel puţin cinci din cele şase criterii enumerate de site-ul Malware Fox pentru identificarea conturilor false de pe Facebook.

Reţeaua de postaci a Gabrielei Firea a mai fost expusă în urmă cu puţin peste doi ani, când, în octombrie 2017, în timpul unui interviu acordat în direct pentru Adevărul Live, mai multe conturi false de comentatori au fost create de pe o adresă IP care aparţinea Consiliului local al Municipiului Bucureşti şi au început să publice comentarii laudative la adresa Gabrielei Firea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele