Risc mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi

0
- Reclama -

Meteorologii anunţă risc mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, din cauza încălzirii vremii care va face ca stratul de zăpadă să devină instabil. La Bâlea Lac stratul de zăpadă are 289 de centimetri, iar la Vârful Omu 219 centimetri.

Citiți și Cioloş 2018: a fost depusă la tribunal cererea de înregistrare a unui nou partid politic; Cioloş 2016: nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac un partid şi nu candidez

Potrivit meteorologilor, joi după-amiază, stratul de zăpadă măsura 289 centimetri la Bâlea-Lac, 219 centimetri la Vf. Omu, 83 centimetri la Sinaia, 15 centimetri la Fundata şi 12 centimetri la Predeal.

Vremea va continua să se încălzeacă, iar stratul de zăpadă va deveni instabil, mai ales la altitudini de peste 1.800 de metri.

”Încălzirea vremii va determina umezirea stratului de zăpadă depus zile trecute, care este puţin stabilizat şi cu coeziune relativ slabă cu cel aflat dedesubt. Pe văi şi în zonele adăpostite sunt prezente depozite însemnate, iar pe versanţi, numeroase plăci de vânt. Alunecarea stratului de zăpadă recent căzută, peste stratul mai vechi va fi probabilă în condiţiile unei slabe supraîncărcări, mai ales pe pantele înclinate şi expuse soarelui. Spontan, se vor produce curgeri şi avalanşe de topire de dimensiuni mici şi medii”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, la altitudini mai mici riscul este de trei, pe o scară de la unu la cinci, adică ”risc însemnat”.

- Reclama -

Avertizarea intră în vigoare joi, la ora 20.00, şi este valabilă până vineri, la ora 21.00.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele